مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,056
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

682
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خواص آنتی اکسیدانی و ضدباکتریایی عصاره های متانولی آویشن (Thymus vulgar)، سنا (Cassia angustifolia) و شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra)

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 مقدمه و هدف: «آویشن, شیرین بیان و سنا» کاربردی گسترده در طب سنتی آذربایجان شرقی دارند. ترکیب های موثر که توسط عصاره متانولی از این گیاهان استخراج می شوند, می تواند عاملی برای فعالیت های زیستی این گیاهان و کاربردهای درمانی آنها باشد. هدف از انجام این مطالعه, ارزیابی فعالیت های آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره متانولی گیاهان مورد نظر بود.مواد و روش ها: عصاره متانولی گیاهان مورد بررسی به روش خیساندن پودر خشک آنها و سپس تبخیر حلال به وسیله روتاری اواپوریتور به دست آمد. برای آزمایش آنتی اکسیدانی, از روش اتواکسیداسیون پیروگالول استفاده شد؛ سنجش فعالیت های ضدباکتریایی نیز توسط روش انتشار دیسک در برابر سه میکروارگانیسم روده ای خانواده انتروباکتریاسه انجام یافت. میزان حداقل غلظت بازدارنده رشد باکتری (MIC) و حداقل غلظت کشنده باکتری (MBC) نیز محاسبه شد.نتایج: میزان فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره متانولی آویشن, به دوز وابسته است؛ گیاه سنا نیز به میزان کمی, خاصیت آنتی اکسیدانی از خود نشان داد؛ اما فعالیت آنتی اکسیدانی خاصی در عصاره شیرین بیان مشاهده نشد؛ در خصوص خواص ضدباکتریایی نیز هر سه باکتری به عصاره متانولی, حساس بوده, قطر مهاری به طور متوسط از 4 تا 15 میلی متر نشان دادند.نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده, «آویشن» دارای خاصیت آنتی اکسیدانی قوی تر و همچنین خواص ضدباکتریایی بیشتری نسبت به دو گیاه دیگر است. در کل, نتایج متفاوت حاصل در خصوص هر گیاه به مواد تاثیرگذار موجود در عصاره متانولی هر گیاه و مقادیر آن بستگی دارد که آن نیز وابسته به عواملی نظیر جنس, خانواده گیاه و روش عصاره گیری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حجتی بناب، زهرا، و نیک خواه، الهامه. (1391). بررسی خواص آنتی اکسیدانی و ضدباکتریایی عصاره های متانولی آویشن (Thymus vulgar), سنا (Cassia angustifolia) و شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra). دانشور پزشکی، 19(100)، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/408538/fa

    Vancouver: کپی

    حجتی بناب زهرا، نیک خواه الهامه. بررسی خواص آنتی اکسیدانی و ضدباکتریایی عصاره های متانولی آویشن (Thymus vulgar), سنا (Cassia angustifolia) و شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra). دانشور پزشکی[Internet]. 1391؛19(100):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/408538/fa

    IEEE: کپی

    زهرا حجتی بناب، و الهامه نیک خواه، “بررسی خواص آنتی اکسیدانی و ضدباکتریایی عصاره های متانولی آویشن (Thymus vulgar), سنا (Cassia angustifolia) و شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra)،” دانشور پزشکی، vol. 19، no. 100، pp. 0–0، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/408538/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button