Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

287
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

486
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین برخی ترکیبات غذا-دارویی، اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب موجود در عصاره جلبک سارگاسوم بوویانوم به دست آمده از آب های ساحلی مرکزی بوشهر، ایران

صفحات

 صفحه شروع 134 | صفحه پایان 159

چکیده

 زمینه: جلبک های دریایی, به دلیل خواص عملکردی و غذا-دارویی منحصر به فرد و محتوای اسیدهای آمینه, اسیدهای چرب, ویتامین ها و عناصر کمیاب خود, در حوزه های مختلف غذایی, پزشکی و آرایشی اهمیت زیادی یافته اند. از اهداف این مطالعه, شناسایی ترکیبات شیمیایی موجود و تعیین برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و غذا-دارویی جلبک قهوه ای سارگاسوم بوویانوم سواحل بوشهر بود. مواد و روش ها: میزان پروتیین تام, پروفایل اسیدهای آمینه, اسیدهای چرب و ترکیبات شیمیایی, به ترتیب با استفاده از روش های کجلدال, HPLC-UV, کروماتوگرافی گازی-آشکارساز یونیزاسیون شعله ای (GC-FID) و کروماتوگرافی گازی-آشکارساز طیف سنجی جرمی (GC-MS), تعیین گردیدند. یافته ها: میزان پروتیین تام 5/12 درصد بود. از بین 17 اسید آمینه شناسایی شده, بیشترین میزان مربوط به لیزین و پس از آن گلیسین و سپس اسپارتیک اسید بود. میزان اسیدهای آمینه ضروری, نیمه ضروری و غیرضروری به ترتیب 1/48, 6/24 و 5/27 درصد بودند. از بین 18 اسید چرب مورد شناسایی, پالمیتیک اسید, کاپروییک اسید و میریستیک اسید به ترتیب, بیشترین میزان را دارا بودند. نتایج طیف سنجی جرمی, نشان دهنده وجود 25 ترکیب مختلف ازگروه های فنولی, کینولینی, ایزوکینولینی, ایندولی, پیرازولی, اکسادیازولی و پیرولی در عصاره جلبک بود. نتیجه گیری: جلبک سارگاسوم بوویانوم خلیج فارس را به دلیل غنای اسیدهای آمینه ضروری و نیمه ضروری, اسیدهای چرب مناسب و ترکیبات شیمیایی منحصربه فرد خود, به عنوان غذای عملگرای بالقوه و یک بسته غذا-دارویی کامل مطرح نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خلیفه، طاهره، وزیری زاده، امیر، محبی، غلامحسین، برمک، علیرضا، و دارابی، امیرحسین. (1400). تعیین برخی ترکیبات غذا-دارویی, اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب موجود در عصاره جلبک سارگاسوم بوویانوم به دست آمده از آب های ساحلی مرکزی بوشهر, ایران. طب جنوب، 24(2 )، 134-159. SID. https://sid.ir/paper/412719/fa

    Vancouver: کپی

    خلیفه طاهره، وزیری زاده امیر، محبی غلامحسین، برمک علیرضا، دارابی امیرحسین. تعیین برخی ترکیبات غذا-دارویی, اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب موجود در عصاره جلبک سارگاسوم بوویانوم به دست آمده از آب های ساحلی مرکزی بوشهر, ایران. طب جنوب[Internet]. 1400؛24(2 ):134-159. Available from: https://sid.ir/paper/412719/fa

    IEEE: کپی

    طاهره خلیفه، امیر وزیری زاده، غلامحسین محبی، علیرضا برمک، و امیرحسین دارابی، “تعیین برخی ترکیبات غذا-دارویی, اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب موجود در عصاره جلبک سارگاسوم بوویانوم به دست آمده از آب های ساحلی مرکزی بوشهر, ایران،” طب جنوب، vol. 24، no. 2 ، pp. 134–159، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/412719/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا