مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

331
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

438
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

برهم کنش تغییرات وزن با دریافت میوه و سبزی در بروز سندرم متابولیک: مطالعه قند و لیپید تهران

صفحات

 صفحه شروع 295 | صفحه پایان 304

چکیده

 مقدمه: هدف از این مطالعه بررسی برهم کنش تغییرات وزن و دریافت میوه و سبزی با بروز سندرم متابولیک در افراد بزرگسال بود. مواد و روش ها: این مطالعه در قالب مطالعه قند و لیپید تهران بر روی 1915 فرد در طول 8/9 سال پی گیری انجام شد. داده های غذایی با استفاده از پرسش نامه بسامد خوراک روا ارزیابی شد. داده های تن سنجی, بیوشیمیایی و وزن در ابتدای مطالعه و در طول دوره پی گیری اندازه گیری شد. سندرم متابولیک بر اساس معیار پانل درمانی بزرگسالانIII تعیین شد. ارتباط بین دریافت میوه و سبزی با بروز سندرم متابولیک با تعدیل وزن با استفاده از رگرسیون خطرات متناسب کاکس بررسی شد. یافته ها: میانه دریافت میوه 3/5 واحد در روز (دامنه میان چارکی: 5/5-2/0), میانه دریافت سبزی جات 3/1 واحد در روز (5/9-1/9) و میانه دریافت میوه و سبزی 6/9 (7/8-4/0) واحد در روز بود. دریافت کل میوه و سبزی ارتباط معکوس معنی داری با بروز سندرم متابولیک پس از تعدیل متغیرهای مخدوش کننده داشت (نسبت خطر: 0/73, فاصله اطمینان 95 درصد: 0/87-0/66). هیچ ارتباطی بین دریافت میوه و دریافت سبزی با سندرم متابولیک مشاهده نشد. در افراد با تغییرات وزن کمتر از 7 درصد, دریافت میوه, دریافت سبزی, دریافت مجموع میوه و سبزی سبب کاهش خطر سندرم متابولیک شد. این ارتباط در افراد با وزن بیش از 7 درصد در طول پی گیری مشاهده نشد. نتیجه گیری: تغییرات وزن ارتباط بین دریافت میوه و سبزی و خطر سندرم متابولیک را تعدیل می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسین پورنیازی، سمیه، بخشی، بهار، میرمیران، پروین، و عزیزی، فریدون. (1399). برهم کنش تغییرات وزن با دریافت میوه و سبزی در بروز سندرم متابولیک: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 22(4 )، 295-304. SID. https://sid.ir/paper/414183/fa

    Vancouver: کپی

    حسین پورنیازی سمیه، بخشی بهار، میرمیران پروین، عزیزی فریدون. برهم کنش تغییرات وزن با دریافت میوه و سبزی در بروز سندرم متابولیک: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1399؛22(4 ):295-304. Available from: https://sid.ir/paper/414183/fa

    IEEE: کپی

    سمیه حسین پورنیازی، بهار بخشی، پروین میرمیران، و فریدون عزیزی، “برهم کنش تغییرات وزن با دریافت میوه و سبزی در بروز سندرم متابولیک: مطالعه قند و لیپید تهران،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 22، no. 4 ، pp. 295–304، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/414183/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا