مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

174
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

418
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مصرف ساکاروز پس از یک جلسه تمرین تناوبی بر سطوح پلاسمایی آیریزین، انسولین و گلوکز زنان دارای اضافه وزن و چاق

صفحات

 صفحه شروع 328 | صفحه پایان 336

چکیده

 مقدمه: آیریزین مایوکاینی است که در پاسخ به فعالیت ورزشی ترشح می شود و اثرات متابولیکی قوی بر بافت های عضله و چربی دارد. بر اساس برخی مشاهدات؛ مصرف نوشیدنی های قندی, که از عوامل اصلی اضافه وزن و مقاومت به انسولین می باشد, می تواند ترشح آیریزین را دچار اختلال نماید. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر مصرف ساکارز پس از یک جلسه تمرین تناوبی بر سطوح پلاسمایی آیریزین, انسولین و گلوکز در زنان دارای اضافه وزن و چاق می باشد. مواد و روش ها: بیست و چهار زن دارای اضافه وزن و چاق (سن 2/76± 47/18 سال و شاخص توده بدنی 2/6± 30/11 کیلوگرم بر متر مربع) به صورت هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی ساده به دو گروه مکمل (دریافت کننده محلول ساکارز) (12=n) و کنترل (12=n) تقسیم شدند. جلسه تمرین تناوبی شدید شامل 6 ست با 6 تکرار اجرا شد. گروه ساکارز؛ 1/2 گرم به ازای هر دقیقه فعالیت ساکارز را به صورت محلول در آب دریافت کردند و گروه کنترل آب خالص را در بطری های مشابه دریافت نمودند. نمونه های خون قبل از تمرین, بلافاصله و 2 ساعت پس از تمرین گرفته شد. از آزمون واریانس دو طرفه (گروه*زمان) جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. یافته ها: تفاوت معنی داری بین سطوح آیریزین بین دو گروه در زمان های مختلف مشاهده نشد (0/313=P). اما, تغییر معنی داری در سطوح انسولین (0/003=P) و گلوکز (0/022=P) بین دو گروه مطالعه در زمان های مختلف مشاهده شد. نتایج آزمون تعقیبی نشان داد که 2 ساعت پس از تمرین؛ سطوح انسولین و گلوکز گروه مکمل به شکل معنی داری بالاتر از گروه کنترل بود (به ترتیب 0/001=P و 0/009=P). هم چنین ارتباط معنی داری بین شاخص های پژوهش نیز مشاهده نشد (0/05>P). نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش به نظر می رسد ارتباط معکوس معنی داری بین مصرف نوشیدنی های قندی پس از ورزش با کاهش سطوح آیریزین در زنان چاق و دارای اضافه وزن وجود ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسلامی، بتول، و جعفری، اکرم. (1399). اثر مصرف ساکاروز پس از یک جلسه تمرین تناوبی بر سطوح پلاسمایی آیریزین, انسولین و گلوکز زنان دارای اضافه وزن و چاق. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 22(4 )، 328-336. SID. https://sid.ir/paper/414613/fa

    Vancouver: کپی

    اسلامی بتول، جعفری اکرم. اثر مصرف ساکاروز پس از یک جلسه تمرین تناوبی بر سطوح پلاسمایی آیریزین, انسولین و گلوکز زنان دارای اضافه وزن و چاق. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1399؛22(4 ):328-336. Available from: https://sid.ir/paper/414613/fa

    IEEE: کپی

    بتول اسلامی، و اکرم جعفری، “اثر مصرف ساکاروز پس از یک جلسه تمرین تناوبی بر سطوح پلاسمایی آیریزین, انسولین و گلوکز زنان دارای اضافه وزن و چاق،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 22، no. 4 ، pp. 328–336، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/414613/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا