مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

296
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

471
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر جایگزینی روغن هیدروژنه با روغن مایع کانولا بر پروفایل اسید چرب ترانس در فرمولاسیون کرم مورد استفاده در محصول ویفر

صفحات

 صفحه شروع 231 | صفحه پایان 237

چکیده

 مقدمه: اسیدهای چرب ترانس (TFAs: Trans Fatty Acids) یکی از عوامل اصلی خطر در بروز بیماری های قلبی-عروقی می باشند. در ایران نیز همچون دیگر کشورهای جهان سعی بر آن است که میزان این ترکیب در غذا به حداقل برسد. در این ارتباط, پژوهش حاضر با هدف اصلاح فرمولاسیون کرم ویفر به روش مخلوط کردن روغن هیدروژنه (HO: Hydrogenated Oil), روغن مایع کانولا (CO: Canola Oil) و بافت دهنده ها به منظور دستیابی به ویژگی های بهینه فیزیکوشیمیایی و بافتی با حداقل TFAs انجام شد. روش ها: در مطالعه حاضر 11 تیمار کرم ویفر با استفاده از درصدهای مختلف HO, CO و بافت دهنده های نشاسته و کربوکسی متیل سلولز (CMC: Carboxy Methyl Celloluse) تهیه شد و ویژگی های فیزیکوشیمیایی محصول نهایی اندازه گیری گردید. تغییر در فرمولاسیون با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس دو طرفه توسط نرم افزار SPSS 21 با سطح اطمینان 95 درصد مورد مقایسه قرار گرفت. یافته ها: با افزایش میزان جایگزینی HO با CO, میزان رطوبت ثابت, عدد آنیزیدین در مقایسه با نمونه شاهدکاهش و مقادیر اسیدیته, پراکسید و اسید تیوباربیتوریک با افزایش همراه بود و از سفتی بافت کرم به طور چشمگیری کاسته شد. همچنین, میزان TFAs و اسیدهای چرب اشباع کاهش یافت؛ اما میزان اسیدهای چرب تک و چند غیر اشباعی با افزایش همراه بود. تفاوت معناداری در نوع بافت دهنده ها و ویژگی های مورد بررسی مشاهده نشد. نتیجه گیری: بهینه ترین فرمولاسیون با جایگزینی 20 درصد HO با CO مشاهده و مقدار TFAs در این وضعیت 1 درصد بود. این فرمولاسیون را می توان به تولید کنندگان صنایع غذایی جهت تولید کرم ویفر پپیشنهاد نمود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بحرینی، طاهره، فاضل، محمد، و اسفندیاری، زهرا. (1398). بررسی تاثیر جایگزینی روغن هیدروژنه با روغن مایع کانولا بر پروفایل اسید چرب ترانس در فرمولاسیون کرم مورد استفاده در محصول ویفر. تحقیقات نظام سلامت، 15(3 )، 231-237. SID. https://sid.ir/paper/415292/fa

    Vancouver: کپی

    بحرینی طاهره، فاضل محمد، اسفندیاری زهرا. بررسی تاثیر جایگزینی روغن هیدروژنه با روغن مایع کانولا بر پروفایل اسید چرب ترانس در فرمولاسیون کرم مورد استفاده در محصول ویفر. تحقیقات نظام سلامت[Internet]. 1398؛15(3 ):231-237. Available from: https://sid.ir/paper/415292/fa

    IEEE: کپی

    طاهره بحرینی، محمد فاضل، و زهرا اسفندیاری، “بررسی تاثیر جایگزینی روغن هیدروژنه با روغن مایع کانولا بر پروفایل اسید چرب ترانس در فرمولاسیون کرم مورد استفاده در محصول ویفر،” تحقیقات نظام سلامت، vol. 15، no. 3 ، pp. 231–237، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/415292/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button