مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

902
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

169
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر حرارت و رطوبت بر ادامه حیات عقربهای Buthotus schach, Buthotus sulcyi, Buthotus jayakari (Scorpionida, Buthidae) در شرایط نگهداری آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 75

چکیده

 جهت تعیین حرارت و رطوبت مناسب جهت نگهداری و پرورش سه گونه عقرب B.schach, B.sulcyi, B.jayakari در شرایط آزمایشگاهی, تاثیر چهار دامنه دمایی 29-25, 34-30, 39-35 و 44-40 درجه سانتی گراد در شرایط رطوبت 60-50 و 70-60 درصد بر آنها بررسی گردید. عقربهای هر گونه به صورت تصادفی به هشت گروه تقسیم شده و اعضای هر گروه در مورد گونه های, B.schach, B.sulcyi, B.jayakari به ترتیب به تعداد 12, 21 و 10 عقرب به کیجهای نگهداری آزمایشگاهی (مجهز به دستگاه های کنترل کننده دما, رطوبت و طول روز) منتقل شدند. در طول بررسی عقربهای موجود در هر کیج در داخل ظروف نگهداری انفرادی و شرایط ثابت طول روز (12 ساعت), تغذیه (نوع, تناوب) و نگهداری شدند. نتایج نشان داد که در رطوبت ثابت با افزایش دما میزان مرگ و میر عقربها سیر صعودی داشته و در چهار دامنه دمایی فوق و رطوبت نسبی 60-50 درصد در مورد عقرب B.jayakari بین صفر و 8.3 درصد, گونه B.schach بین 100-50 درصد و در عقرب B.sulcyi بین 100-23.8 درصد متغیر بوده است. با افزایش رطوبت نسبی از 60-50 درصد به 70-60 درصد میزان مرگ و میر در عقربها در هر دامنه, دمایی و در یک فاصله زمانی معین کاهش یافت. میزان مرگ و میر در دامنه ای دمایی مذکور و رطوبت 70-60 درصد در گونه های B.schach, B.sulcyi, B.jayakari به ترتیب بین 16.6-0 درصد, 100-19 درصد و 90-20 درصد متغییر بود. از میان دامنه های حرارتی و رطوبتی مورد مطالعه, دمای 29-25 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 70-60 درصد به دلیل ایجاد حداقل تلفات, احتمالا شرایط مناسبتری را برای ادامه حیات و نگهداری این سه گونه عقرب در آزمایشگاه فراهم می آورد. از میان سه گونه بررسی شده عقرب B.jayakari نسبت به تغییرات دما و رطوبت مقاومت بیشتری داشت. به نظر می رسد که گونه اخیر در مقایسه با دو گونه دیگر, در شرایط آزمایشگاهی به دلیل داشتن تلفات بسیار کم از قابلیت نگهداری طولانی تری برخوردار می باشد. دلیل این تفاوت احتمالا ناشی از خصوصیات گونه ای و داشتن تحمل حرارتی و رطوبتی معین می باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زرگان، جمیل، تولایی، محمود، ثباتی، حسین، و فرهمندزاد، علیرضا. (1380). بررسی اثر حرارت و رطوبت بر ادامه حیات عقربهای Buthotus schach, Buthotus sulcyi, Buthotus jayakari (Scorpionida, Buthidae) در شرایط نگهداری آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، 9(1)، 71-75. SID. https://sid.ir/paper/421208/fa

    Vancouver: کپی

    زرگان جمیل، تولایی محمود، ثباتی حسین، فرهمندزاد علیرضا. بررسی اثر حرارت و رطوبت بر ادامه حیات عقربهای Buthotus schach, Buthotus sulcyi, Buthotus jayakari (Scorpionida, Buthidae) در شرایط نگهداری آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد[Internet]. 1380؛9(1):71-75. Available from: https://sid.ir/paper/421208/fa

    IEEE: کپی

    جمیل زرگان، محمود تولایی، حسین ثباتی، و علیرضا فرهمندزاد، “بررسی اثر حرارت و رطوبت بر ادامه حیات عقربهای Buthotus schach, Buthotus sulcyi, Buthotus jayakari (Scorpionida, Buthidae) در شرایط نگهداری آزمایشگاهی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، vol. 9، no. 1، pp. 71–75، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/421208/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button