Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,067
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

176
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

10

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مقادیر مختلف پروتیین و چربی بر شاخص های رشد و ترکیب شیمیایی لاشه بچه ماهیان انگشت قد فیل ماهی (.Huso huso L)

صفحات

 صفحه شروع 229 | صفحه پایان 241

چکیده

 به منظور بررسی اثر مقادیر مختلف پروتئین و چربی بر رشد بچه ماهیان انگشت قد فیل ماهی, 12 جیره غذایی مختلف با سه سطح 45, 50 و 55 درصد پروتئین و چهار سطح 0.5, 4, 8 و 12 درصد مکمل روغن- شامل روغن ماهی و روغن آفتابگردان- تهیه شد. جیره های آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی به روش فاکتوریل 4´3 در سه تکرار با بچه ماهیان بلوگای 2.2 گرمی اجرا شد. تعداد 1260 قطعه بچه ماهی فیل ماهی پس از سازگاری به شرایط آزمایشی, انتخاب و در 36 حوضچه و نیروی کوچک (با حجم 100 لیتر) و به تعداد 35 قطعه بچه ماهی در هر واحد آزمایشی توزیع شده و به مدت 45 روز با جیره های آزمایشی تغذیه گردیدند.نتایج به دست آمده تفاوت معنی داری را در شاخص های مورد بررسی شامل, درصد افزایش وزن, ضریب رشد ویژه, بازده پروتئین, ضریب مصرف غذا و تولید پروتئین, نشان داد (P<0.05) ماهیان تغذیه شده باجیره شماره 3 (حاوی 45 درصد پروتئین و 14 درصد چربی) و جیره شماره 8 (حاوی 50 درصد پروتئین و 17 درصد چربی) بالاترین درصد افزایش وزن, بهترین ضریب رشد ویژه, بهترین بازده پروتئین و کمترین ضریب مصرف غذا را نشان دادند. علاوه بر این بهترین میزان پروتئین تولید شده مربوط به جیره شماره 2 (حاوی 45 درصد پروتئین و 10.5 درصد چربی) و جیره شماره 3 (حاوی 45 درصد پروتئین و 14درصد چربی) بود. مقایسه ترکیب شیمیایی لاشه ماهیان مورد آزمایش نیز تفاوت آماری معنی داری را در میزان پروتئین و چربی لاشه نشان داد (p<0.05). ولی در میزان ماده خشک و خاکستر لاشه تفاوت معنی داری بین تیمارهای مختلف مشاهده نگردید. نتایج به دست آمده نشان داد که نیاز پروتئینی بچه ماهیان انگشت قد فیل ماهی با جیره های غذایی حاوی 45 تا 50 درصد پروتئین خام تامین می شود. به علاوه میزان چربی مورد نیاز برای تامین رشد بهینه بچه ماهیان مذکور بین 14 تا 17 درصد جیره غذایی به دست آمد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیمی درچه، عیسی، پوررضا، جواد، پاناماریوف، سرگی و.، کمالی، ابوالقاسم، و حسینی، عباس. (1383). اثر مقادیر مختلف پروتیین و چربی بر شاخص های رشد و ترکیب شیمیایی لاشه بچه ماهیان انگشت قد فیل ماهی (.Huso huso L). علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 8(2)، 229-241. SID. https://sid.ir/paper/421657/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیمی درچه عیسی، پوررضا جواد، پاناماریوف سرگی و.، کمالی ابوالقاسم، حسینی عباس. اثر مقادیر مختلف پروتیین و چربی بر شاخص های رشد و ترکیب شیمیایی لاشه بچه ماهیان انگشت قد فیل ماهی (.Huso huso L). علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1383؛8(2):229-241. Available from: https://sid.ir/paper/421657/fa

    IEEE: کپی

    عیسی ابراهیمی درچه، جواد پوررضا، سرگی و. پاناماریوف، ابوالقاسم کمالی، و عباس حسینی، “اثر مقادیر مختلف پروتیین و چربی بر شاخص های رشد و ترکیب شیمیایی لاشه بچه ماهیان انگشت قد فیل ماهی (.Huso huso L)،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 8، no. 2، pp. 229–241، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/421657/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا