مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,574
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استفاده از باکتری های نو ترکیب به منظور تجزیه سموم کشاورزی آلوده کننده دریای خزر

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 19

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 به لحاظ استفاده بیش از حد از سموم ارگانو فسفره در کشاورزی، آلودگی زمینهای کشاورزی به این نوع سموم افزایش یافته و با توجه به بالا بودن نیمه عمر این سموم و با توجه به وارد شدن آنها از طریق بارش و شستشوی خاکهای کشاورزی به رودخانه های مجاور دریا، احتمال آلودگی رودخانه ها و دریا رو به افزایش بوده و اکوسیستم موجودات مختلف آب شیرین و شور را به مخاطره انداخته است.از طرفی سموم ارگانوکلره و فسفره جذب بافت آبزیان مختلف شده و به دنبال مصرف آنها توسط انسان، سموم به طور غیر مستقیم به انسان منتقل شده و عوارض مختلفی را به دنبال دارد.بعضی از میکروارگانیزمها توانانی تجزیه سموم مختلف را داشته این فرآیند بطور طبیعی در محیط انجام می شود ولی زمان تجزیه سموم بسیار طولانی بوده و به هنگام افزایش آنها، کارایی باکتری کاهش یافته و میکروارگانیسم توانایی تجزیه سموم افزایش یافته را ندارد. زمان تجزیه به عوامل مختلف محیطی زنده و غیر زنده بستگی دارد. با انجام تکنیکهای بیوتکنولوژی و دستکاری ژنتیکی می توان توان تجزیه باکتریها را افزایش داد.در این تکنیک ژن کد کننده آنزیم تجزیه کننده سموم باکتری جدا کرده و با یک وکتور (پلاسمید) کلون نموده و در باکتری مثل اشریشیا کلی آن را کلون مجدد نموده تا اینکه ژن مربوطه بیان شود و پس از بیان ژن در اشریشیا کلی ژن مربوطه را در باکتری شاخص مثل سودوموناس و باسیلوس کلون نموده و پس از فراهم نمودن محیط کشت شرایط را برای سویه دستکاری شده فراهم نموده و در نهایت از آن به منظور تجزیه های سموم مختلف در مقیاس آزمایشگاهی استفاده می گردد. پس از نتیجه گیری مناسب، از سموم تغییر یافته به صورت استوک خالص در محیط استفاده می نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صفری، رضا، نیرانی، محبوبه، و سلمانی، علی. (1380). استفاده از باکتری های نو ترکیب به منظور تجزیه سموم کشاورزی آلوده کننده دریای خزر. طب جنوب، 4(ویژه نامه کنگره سراسری طب و دریا)، 19-19. SID. https://sid.ir/paper/428385/fa

    Vancouver: کپی

    صفری رضا، نیرانی محبوبه، سلمانی علی. استفاده از باکتری های نو ترکیب به منظور تجزیه سموم کشاورزی آلوده کننده دریای خزر. طب جنوب[Internet]. 1380؛4(ویژه نامه کنگره سراسری طب و دریا):19-19. Available from: https://sid.ir/paper/428385/fa

    IEEE: کپی

    رضا صفری، محبوبه نیرانی، و علی سلمانی، “استفاده از باکتری های نو ترکیب به منظور تجزیه سموم کشاورزی آلوده کننده دریای خزر،” طب جنوب، vol. 4، no. ویژه نامه کنگره سراسری طب و دریا، pp. 19–19، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/428385/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button