مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

525
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

239
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان مصرف میوه و سبزی ها و شاخص های واگردش استخوان در زنان یائسه مبتلا به استئوپنی مراجعه کننده به مرکز سنجش استخوان بیمارستان شریعتی، سال 83-1379

صفحات

 صفحه شروع 159 | صفحه پایان 163

چکیده

 سابقه و هدف: کاهش واگردش استخوان در زنان مبتلا به استئوپنی موجب کاهش خطر شکستگی های استخوانی می شود. با توجه به اهمیت الگوی غذایی در سلامت استخوان در این تحقیق میزان مصرف میوه و سبزی ها و شاخص های بیوشیمیایی واگردش استخوان در زنان یائسه متبلا به استئوپنی مراجعه کننده به مرکز سنجش استخوان بیمارستان شریعتی بین سالهای 1379-84 بررسی شد.مواد و روش ها: طراحی تحقیق به روش توصیفی بود. دریافت غذایی 51 خانم مبتلا به استئوپنی با استفاده از دو روز یادآمد 24 ساعته خوراک بررسی و الگوی غذایی آنها براساس گرم دریافتی از گروه های غذایی تعیین گردید. افراد براساس دریافت میوه و سبزی به دو گروه دریافت کننده کم و دریافت کننده زیاد تقسیم شدند. تخریب استخوان با شاخص – C تلوپپتید و ساخت استخوان با شاخص استئوکلسین تعیین شد. آزمون تی مستقل برای مقایسه میانگین ها و آزمون مجذور کای برای مقایسه توزیع فراوانی ها به کار رفت.یافته ها: مصرف سبزی ها و میوه ها با استئوکلسین همبستگی معنی داری داشت (p<0.001, r=-0.4), سطح استئوکلسین سرم در گروهی که 400 گرم در روز از میوه و سبزی استفاده می کردند. به طور معنی داری پایی تر از گروه دیگر بود (18±6.5 در مقایسه با 30±13.7, p<0.05).نتیجه گیری: مصرف 400 گرم میوه و سبزی در روز با کاهش سطح سرمی شاخص های بیوشیمیایی متابولیسم استخوان همراه است و بنابراین این احتمال وجود دارد که در پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان و کاهش خطر شکستگی موثر باشد. انجام مطالعات مداخله ای برای تعیین دقیق تر تاثیر مصرف میوه و سبزی ها بر واگردش استخوان توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیم اف، سمیرا، حسین نژاد، آرش، هوشیارراد، آناهیتا، رحمانی، مظاهر، ولایی، ناصر، اردشیرلاریجانی، محمدباقر، و کیمیاگر، سیدمسعود. (1385). بررسی میزان مصرف میوه و سبزی ها و شاخص های واگردش استخوان در زنان یائسه مبتلا به استئوپنی مراجعه کننده به مرکز سنجش استخوان بیمارستان شریعتی, سال 83-1379. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)، 11(3 (پی در پی 51))، 159-163. SID. https://sid.ir/paper/430401/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیم اف سمیرا، حسین نژاد آرش، هوشیارراد آناهیتا، رحمانی مظاهر، ولایی ناصر، اردشیرلاریجانی محمدباقر، کیمیاگر سیدمسعود. بررسی میزان مصرف میوه و سبزی ها و شاخص های واگردش استخوان در زنان یائسه مبتلا به استئوپنی مراجعه کننده به مرکز سنجش استخوان بیمارستان شریعتی, سال 83-1379. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)[Internet]. 1385؛11(3 (پی در پی 51)):159-163. Available from: https://sid.ir/paper/430401/fa

    IEEE: کپی

    سمیرا ابراهیم اف، آرش حسین نژاد، آناهیتا هوشیارراد، مظاهر رحمانی، ناصر ولایی، محمدباقر اردشیرلاریجانی، و سیدمسعود کیمیاگر، “بررسی میزان مصرف میوه و سبزی ها و شاخص های واگردش استخوان در زنان یائسه مبتلا به استئوپنی مراجعه کننده به مرکز سنجش استخوان بیمارستان شریعتی, سال 83-1379،” پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)، vol. 11، no. 3 (پی در پی 51)، pp. 159–163، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/430401/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button