Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,117
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی باکتری کلستریدیوم بوتولینوم تیپ E در محصولات دریایی دودی شده در شمال

صفحات

 صفحه شروع 20 | صفحه پایان 20

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 مقدمه: با توجه به افزایش صید و تولید ماهیان و راه اندازی و توسعه کارخانجات فرآوری آبزیان، احتمال انتقال بیماریهای مشترک ناشی از مصرف آبزیان رو به افزایش است. در این میان عوامل باکتریایی بیماریزای ماهیان و قابل انتقال به انسان نقش قابل توجهی دارند که از آن جمله می توان به مسمومیتهای ناشی از کلستریدیوم ها به ویژه کلستریدیوم بوتولینوم تیپE اشاره نمود. با توجه به کارگاههای ماهی دودی در استانهای شمالی و مصرف بالای ماهی توسط مردم و سوابق همه گیری های بالا، ضرورت مطالعه باکتری کلستریدیوم در محصولات دودی شده امری بدیهی است.روش تحقیق: تعداد 120 عدد نمونه ماهی از دو گونه سفید و کپور از نظر آلودگی به کلستریدیوم بوتولینوم تیپE  مورد مطالعه قرار گرفتند. 60 عدد از این ماهیان در کارگاه ماهی دودی تحت نظارت دودی گردیدند. و 60 عدد دیگر از دو کارگاه در شهرستانهای بابل و تنکابن نمونه برداری شدند. از روش کشت و جداسازی1994  و Dehof و مدرس، 1374 جهت مطالعه باکتری در نمونه ها استفاده گردید.یافته های پژوهش: دربررسی از ماهیانی که تحت نظارت دودی گردیدند هیچگونه باکتری جدا نگردید. در صورتی که در ماهیان نمونه برداری شده تعداد 4 عدد ماهی کپور و 2 عدد ماهی سفید آلوده مشاهده گردیدند.نتیجه گیری: نوع دودی کردن در کارگاههای شمال، دودی سرد می باشد. در این روش چنانچه ماهی آلوده به اسپور یا توکسین تیپE  باشد هرگز از بین نرفته و احتمال آلودگی و فساد محصول فراهم می شود. ماهیان دودی شده تحت نظارت از آنجا که مورد تخلیه امعا قرار گرفته و در محلول آب نمک که فوق اشبا شور گردیدند، آلوده نگردیدند. بیماریهای قلب و عروقاما در ماهیان نمونه برداری شده از آنجا که بدون تخلیه امعا دودی گردیدند (با توجه به وجود باکتری کلستریدیوم بوتولینوم به عنوان فلور طبیعی روده ماهیان) و همچنین غلظت محلول آب نمک که پایین بوده استLight salting  در چند مورد آلودگی مشاهده گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    وطن دوست، صابر. (1380). بررسی باکتری کلستریدیوم بوتولینوم تیپ E در محصولات دریایی دودی شده در شمال. طب جنوب، 4(ویژه نامه کنگره سراسری طب و دریا)، 20-20. SID. https://sid.ir/paper/430872/fa

    Vancouver: کپی

    وطن دوست صابر. بررسی باکتری کلستریدیوم بوتولینوم تیپ E در محصولات دریایی دودی شده در شمال. طب جنوب[Internet]. 1380؛4(ویژه نامه کنگره سراسری طب و دریا):20-20. Available from: https://sid.ir/paper/430872/fa

    IEEE: کپی

    صابر وطن دوست، “بررسی باکتری کلستریدیوم بوتولینوم تیپ E در محصولات دریایی دودی شده در شمال،” طب جنوب، vol. 4، no. ویژه نامه کنگره سراسری طب و دریا، pp. 20–20، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/430872/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا