مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

7,962
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر آنتی بیوتیک خوراکی در پیشگیری از عفونت اپیزیوتومی در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان علوی اردبیل طی سال 1380

صفحات

 صفحه شروع 14 | صفحه پایان 19

چکیده

 سابقه و هدف: اپیزیوتومی شایعترین عمل جراحی مامایی بوده و عفونت آن ناشایع است. شیوع آن 0.1% گزارش شده و میزان عفونت با پارگی درجه 3 و 4 به 1 الی 2% افزایش می یابد. علایم بالینی عفونت اپیزیوتومی شامل درد موضعی, دیزوری, تغییر رنگ قرمز یا قهوه ای محل برش و تورم لبه زخم و در موارد شدید باز شدن بخیه ها و ترشح مایع سروزی, خون یا اگزودای چرکی از محل زخم می باشد. در اکثر مراکز ایران برای پیشگیری از عفونت اقدام به تجویز آنتی بیوتیک خوراکی حداقل به مدت 5 روز بعد از زایمان می نمایند. پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان شیوع عفونت اپیزیوتومی و تعیین تاثیر در درمان خوراکی با آنتی بیوتیک در پیشگیری از عفونت اپیزیوتومی در زنان کم خطر مراجعه کننده به مراکز آموزشی, درمانی علوی اردبیل در سال 80-1379 انجام شده است.روش کار: این پژوهش کار آزمایی بالینی بوده و جامعه پژوهش کلیه خانمهای حامله شکم اول و دوم کم خطر مراجعه کننده به بیمارستان علوی بوده است. معیارهای انتخاب بیماران کم خطر شامل پارگی کیسه آب کمتر از 6 ساعت, تعداد معاینه واژینال در طول لیبر کمتر از 6 بار, طول مدت مرحله دوم زایمان 50 دقیقه یا کمتر, شستشوی کامل دستگاه تناسلی حین زایمان و عدم استفاده از واکیوم یا فورسپس در ختم زایمان بوده است. خانمهای حامله واجد شرایط فوق به طور تصادفی به دو گروه 203 نفره تجربی و مقایسه تقسیم شدند, به گروه اول کپسول آمپی سیلین و به گروه بعدی داور نما داده شد. بیماران در روز دهم بعد از زایمان از نظر عفونت محل اپی زیوتومی مورد بررسی قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آمار توصیفی و برای تعیین ارتباط بین متغیرها از آزمون X2 استفاده شد.یافته ها: در 38 نفر (25.3%) گروه مقایسه و 17 نفر (11.1%) گروه تجربی با در نظر گرفتن معیارها, عفونت دیده شد و بین ابتلا به عفونت در دو گروه آزمون آماری مجذور کای تفاوت معنی داری وجود دارد. (X2=10.27 DF=1 P=0.0001).نتیجه گیری: شیوع عفونت اپی زیوتومی در تحقیقات مشابه کشورهای خارجی 0.8%-0.35% گزارش شده است. بین بروز عفونت در گروه تجربی و مقایسه تفاوت معنی دار آماری مشاهده شد, بنابراین تجویز آنتی بیوتیک پس از زایمان در شرایط فعلی در این مرکز ضروری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اهدایی وند، فرناز، و خیرخواه، معصومه. (1381). تاثیر آنتی بیوتیک خوراکی در پیشگیری از عفونت اپیزیوتومی در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان علوی اردبیل طی سال 1380. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، 1(3 ( پیاپی 3))، 14-19. SID. https://sid.ir/paper/432277/fa

    Vancouver: کپی

    اهدایی وند فرناز، خیرخواه معصومه. تاثیر آنتی بیوتیک خوراکی در پیشگیری از عفونت اپیزیوتومی در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان علوی اردبیل طی سال 1380. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل[Internet]. 1381؛1(3 ( پیاپی 3)):14-19. Available from: https://sid.ir/paper/432277/fa

    IEEE: کپی

    فرناز اهدایی وند، و معصومه خیرخواه، “تاثیر آنتی بیوتیک خوراکی در پیشگیری از عفونت اپیزیوتومی در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان علوی اردبیل طی سال 1380،” مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، vol. 1، no. 3 ( پیاپی 3)، pp. 14–19، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/432277/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button