Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

604
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر غلظت های مختلف نیترات بر روی تولید بتاکاروتن در جلبک salina Dunaliella (جدا شده از مرداب شور گاوخونی اصفهان)

صفحات

 صفحه شروع 68 | صفحه پایان 68

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 جنس Dunaliella، یک جلبک سبز تک سلولی، متعلق به ردهChlorophyceae  می باشد. این جلبک، به عنوان مقاومترین موجود زنده یوکاریوت، در برابر شوری شناخته شده است. برخی از گونه های این جنس، نظیر Dunaliella Salina  قادرند که تحت شرایط خاصی از قبیل نور شدید، شوری بالا و محدودیت غذایی مقادیر فراوانی بتاکاروتن تولید نمایند. بنابراین با توجه به قابلیتهای بالقوه این جلبک در تولید بتاکاروتن، می توان به اهمیت بیوتکنولوژیکی آن پی برد. بتاکاروتن، کاربردهای فراوانی در داروسازی (به عنوان پیشساز ویتامینA )، علوم پزشکی (در درمان برخی سرطانها) و صنایع غذایی دارد. نظر به اینکه تا به حال، هیچگونه مطالعه ای بر روی اثر محدودیت غذایی در سویه ایرانی D.salina (جدا شده از مرداب گاو خونی اصفهان) انجام نشده بود و نیز با توجه به ارزش اقتصادی بتاکاروتن، اثر غلظتهای مختلف نیترات (5،1.5،0.5،0 و 10میلی مولار) در محیط کشت مایع و با شوری 1مولار، شدت نورs-1  .m-2 .100 µmol photon، دمای 2Cº±16.26 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی مورد تحقیق قرار گرفت. در طی 38 روز، میزان بتاکاروتن، کلروفیل و روند رشد سلولی بررسی گردید. نتایج نشان داد که، 0.5 میلی مولار نیترات، با کاهش نرخ تقسیمات سلولی، باعث افزایش تولید بتاکاروتن، در مقایسه با سایر غلظتها می شود. در بین غلظتهای بالاتر، از لحاظ میزان رشد و تولیر رنگیزه، اختلاف معنی داری مشاهده نشد. بنابراین، می توان نتیجه گیری نمود که این سویه قادر است که با حداقل غلظت 1.5میلی مولار نیترات در محیط، به خوبی رشد نماید و همچنین در غلظتهای بالاتر از 0.5 تا 10 میلی مولار، نرخ جذب نیترات مشابه و کمتر تابع میزان نیترات در محیط می باشد. به نظر می رسد که 0.5 میلی مولار نیترات، با ایجاد محدودیت غذایی، باعث تجمع بتاکاروتن در این سویه میگردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شریعتی، منصور، و ذوفن، پرژک. (1380). بررسی اثر غلظت های مختلف نیترات بر روی تولید بتاکاروتن در جلبک salina Dunaliella (جدا شده از مرداب شور گاوخونی اصفهان). طب جنوب، 4(ویژه نامه کنگره سراسری طب و دریا)، 68-68. SID. https://sid.ir/paper/436950/fa

    Vancouver: کپی

    شریعتی منصور، ذوفن پرژک. بررسی اثر غلظت های مختلف نیترات بر روی تولید بتاکاروتن در جلبک salina Dunaliella (جدا شده از مرداب شور گاوخونی اصفهان). طب جنوب[Internet]. 1380؛4(ویژه نامه کنگره سراسری طب و دریا):68-68. Available from: https://sid.ir/paper/436950/fa

    IEEE: کپی

    منصور شریعتی، و پرژک ذوفن، “بررسی اثر غلظت های مختلف نیترات بر روی تولید بتاکاروتن در جلبک salina Dunaliella (جدا شده از مرداب شور گاوخونی اصفهان)،” طب جنوب، vol. 4، no. ویژه نامه کنگره سراسری طب و دریا، pp. 68–68، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/436950/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا