مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

637
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارتباط سطح سرمی آدیپونکتین با درصد توده چربی بدن و میزان حساسیت به انسولین در مردان دارای اضافه وزن

صفحات

 صفحه شروع 183 | صفحه پایان 188

چکیده

 مقدمه: نقش آدیپونکتین در تنظیم متابولیسم گلوکز, مقاومت به انسولین و اختلالات مرتبط با چاقی مورد توجه قرار گرفته است. مطالعه حاضر به منظور تعیین سطح سرمی آدیپونکتین و ارتباط آن با درصد توده چربی بدن و حساسیت به انسولین در مردان دارای اضافه وزن دیابتی و غیردیابتی انجام شده است.روش ها: مطالعه بر روی مردان دارای اضافه وزن دیابتی نوع 2 (20 نفر) و غیردیابتی (20 نفر) انجام شد. سطح سرمی آدیپونکتین به روش ELIZA, FBS به روش گلوکز اکسیداز و انسولین ناشتا به روش Immunoreactive اندازه گیری شدند. درصد توده چربی بر اساس امپدانس بیوالکتریک تعیین شد. حساسیت به انسولین نیز بر اساس فرمول QUICKI محاسبه شد.یافته ها: با وجود یکسان بودن تقریبی BMI در هر دو گروه, میانگین درصد توده چربی در گروه دیابتی (%26.55±2.87) بدون وابستگی به سن به طور معناداری بالاتر از گروه غیر دیابتی (%22.93±2.87) بود (P<0.05). میانگین آدیپونکتین در گروه دیابتی (7.77±3.53µg/ml) کمتر از گروه غیر دیابتی (8.13±0.03µg/ml) بود, گرچه این اختلاف از نظر آماری معنادار نبود. بین آدیپونکتین و درصد توده چربی ارتباط معکوسی مشاهده شد که از نظر آماری معنادار نبود. از طرف دیگر ارتباط مستقیمی بین آدیپونکتین و حساسیت به انسولین در گروه غیر دیابتی مشاهده شد (r=+0.5؛ (P=0.04.نتیجه گیری: پایین بودن سطح آدیپونکتین در مردان دارای اضاف وزن دیابتی در مقایسه با مردان مشابه غیر دیابتی, به علاوه ارتباط مثبت آدیپونکتین با حساسیت به انسولین نشان دهنده اثر کاهش سطح این هورمون در موارد مقاومت به انسولین و دیابت در مردان ایرانی دارای اضافه وزن است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گیاهی، لادن، جزایری، سیدابوالقاسم، رحیمی، عباس، رحمانی، مظاهر، و اردشیرلاریجانی، محمدباقر. (1385). بررسی ارتباط سطح سرمی آدیپونکتین با درصد توده چربی بدن و میزان حساسیت به انسولین در مردان دارای اضافه وزن. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 6(2)، 183-188. SID. https://sid.ir/paper/437716/fa

    Vancouver: کپی

    گیاهی لادن، جزایری سیدابوالقاسم، رحیمی عباس، رحمانی مظاهر، اردشیرلاریجانی محمدباقر. بررسی ارتباط سطح سرمی آدیپونکتین با درصد توده چربی بدن و میزان حساسیت به انسولین در مردان دارای اضافه وزن. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1385؛6(2):183-188. Available from: https://sid.ir/paper/437716/fa

    IEEE: کپی

    لادن گیاهی، سیدابوالقاسم جزایری، عباس رحیمی، مظاهر رحمانی، و محمدباقر اردشیرلاریجانی، “بررسی ارتباط سطح سرمی آدیپونکتین با درصد توده چربی بدن و میزان حساسیت به انسولین در مردان دارای اضافه وزن،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 6، no. 2، pp. 183–188، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/437716/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button