Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,602
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

278
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی سه محیط غنی کننده و شش محیط انتخابی جامد برای جداسازی و تشخیص سالمونلا از مواد غذایی

صفحات

 صفحه شروع 28 | صفحه پایان 34

چکیده

 زمینه و هدف: سالمونلا یک پاتوژن روده ای مهم در آب و غذا می باشد و با توجه به اهمیت سالمونلا در بیماریهای منتقله از غذا, تشخیص دقیق و سریع آن از اهمیت خاصی برخوردار است. این تحقیق با هدف بهینه سازی روشهای متداول در جداسازی سالمونلا از مواد غذایی انجام شد.روش بررسی: تعداد 100 نمونه ماده غذایی مختلف به صورت تصادفی تهیه و جهت غنی سازی اولیه, در Peptone Water به مدت 24 ساعت در 37 درجه سانتی گراد انکویه گردید. سپس از 3 محیط راپاپورت - واسیلیادیس براث (RV) و تتراتیونات براث (TT) در 42 درجه سانتی گراد و سلنیت سیستیین براث (SC) در 37 درجه سانتی گراد جهت غنی سازی ثانویه سالمونلا استفاده شد و پس از 24 ساعت از هر روش بر روی 6 محیط کروم آگار (Chrom Agar), رامباخ آگار (RA), گزیلوز – لیزین - دزوکسی کولات آگار (XLD), هکتون انتریک آگار (HE), سالمونلا - شیگلا آگار (SS), بریلیانت گرین آگار (BG) تلقیح نموده و در دمای 37 درجه سانتی گراد به مدت 24-18 ساعت نگهداری شدند. 5-3 پرگنه مشکوک از هر یک از محیط های فوق جهت انجام تستهای بیوشیمیایی در محیط های افتراقی انتخاب شدند.یافته ها: پس از انجام آزمایشات فوق در مجموع 8% نمونه ها آلوده به سالمونلا بود که از این نسبت به دست آمده 57.4% نمونه های مثبت با استفاده از RV براث, 27.7% نمونه های مثبت با استفاده از SC براث و 14.9% نمونه های مثبت با استفاده از TT براث به عنوان غنی کننده جدا شدند. بالاترین میزان جداسازی توسط محیط کشت RA آگار با 27.7% بدست آمد و پایین ترین میزان جداسازی توسط محیط کشت BG با 6.4% بدست آمد.نتیجه گیری: نتایج ما نشان می دهد که محیط کشت RA در مقایسه با پنج محیط کشت دیگر یک محیط با قدرت انتخابی و افتراقی بالا می باشد. همچنین غنی کننده RV براث غنی کننده مناسبی برای احیای رشد سالمونلا در مواد غذایی می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلطان دلال، محمدمهدی، واحدی، سعید، ابراهیمی، ایوب، نوروزبابایی، حمیده، فاضلی فرد، پرستوسادات، صابرپور، فاطمه، فخاریان، فرحناز، و طباطبایی پناه، اکرم سادات. (1387). ارزیابی سه محیط غنی کننده و شش محیط انتخابی جامد برای جداسازی و تشخیص سالمونلا از مواد غذایی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، 13(3 (مسلسل 49))، 28-34. SID. https://sid.ir/paper/439881/fa

    Vancouver: کپی

    سلطان دلال محمدمهدی، واحدی سعید، ابراهیمی ایوب، نوروزبابایی حمیده، فاضلی فرد پرستوسادات، صابرپور فاطمه، فخاریان فرحناز، طباطبایی پناه اکرم سادات. ارزیابی سه محیط غنی کننده و شش محیط انتخابی جامد برای جداسازی و تشخیص سالمونلا از مواد غذایی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان[Internet]. 1387؛13(3 (مسلسل 49)):28-34. Available from: https://sid.ir/paper/439881/fa

    IEEE: کپی

    محمدمهدی سلطان دلال، سعید واحدی، ایوب ابراهیمی، حمیده نوروزبابایی، پرستوسادات فاضلی فرد، فاطمه صابرپور، فرحناز فخاریان، و اکرم سادات طباطبایی پناه، “ارزیابی سه محیط غنی کننده و شش محیط انتخابی جامد برای جداسازی و تشخیص سالمونلا از مواد غذایی،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، vol. 13، no. 3 (مسلسل 49)، pp. 28–34، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/439881/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا