مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,442
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

646
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی محیط باکتااسلاید در تشخیص سالمونلا در آب و مواد غذایی و مقایسه آنبا روش کشت استاندارد به منظور استفاده در شرایط بحران

صفحات

 صفحه شروع 114 | صفحه پایان 119

چکیده

 سابقه و هدف: سالمونلاها از باکتری های بیماریزای انسانی و حیوانی و مسوول حدود 40 درصد از مسمومیت های غذایی در سطح جهان هستند. استفاده از روش های سریع تشخیصی مانند PCR, ELISA و کیت های تشخیص سریع مانند باکتااسلاید (Bactaslyde) در شناسایی سریع این عامل بیماریزا در شرایط بحرانی و رزمایش ها بیش از پیش احساس می گردد. هدف از انجام این پژوهش, بررسی توانایی محیط باکتااسلاید در تشخیص سالمونلا در آب و مواد غذایی و مقایسه آن با روش کشت استاندارد می باشد.مواد و روش ها: در این پژوهش آزمایشگاهی تعداد 20 نمونه آب و مواد غذایی (شامل شیر پاستوریزه, آب, کباب کوبیده خام و گوشت مرغ خام) به سویه استاندارد سالمونلا (PTCC 1609) آلوده و سپس با دو روش باکتااسلاید و کشت استاندارد, باکتری در آن ها جستجو و حساسیت, ویژگی, ارزش اخباری مثبت و منفی و سرعت دو روش مقایسه و تعیین گردید.یافته ها: این پژوهش نشان داد که محیط باکتااسلاید Pouch4 توانایی تشخیص باکتری سالمونلا در نمونه های غذایی را که به عمد آلوده شده بودند, به میزان 100 درصد دارا می باشد. مدت زمان شناسایی باکتری سالمونلا در محیط باکتااسلاید به طور متوسط 15 ساعت و 55 دقیقه می باشد. در حالی که مدت زمان شناسایی این باکتری در محیط کشت استاندارد به طور متوسط 93 ساعت تعیین گردید. در ضمن حساسیت روش 100 درصد, ویژگی آن 90 درصد, ارزش اخباری مثبت 90.91 درصد, ارزش اخباری منفی 100 درصد و اعتبار آزمون 95 درصد می باشد.بحث و نتیجه گیری: محیط باکتااسلاید توانایی تشخیص سریع باکتری سالمونلا را در نمونه های آب و مواد غذایی دارد و برای شرایط بحران قابل توصیه است. ادامه پژوهش با تعداد نمونه بیشتر و در مورد سایر مواد غذایی مورد توصیه است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مطلق، هومن، توکلی، حمیدرضا، دباغ مقدم، آراسب، چراغی، نرجس، و اکبرین، حسام الدین. (1392). ارزیابی محیط باکتااسلاید در تشخیص سالمونلا در آب و مواد غذایی و مقایسه آنبا روش کشت استاندارد به منظور استفاده در شرایط بحران. مجله دانشگاه علوم پزشکی ارتش جمهوری اسلامی ایران (annals of military and health sciences research)، 11(2 (مسلسل 42))، 114-119. SID. https://sid.ir/paper/96838/fa

    Vancouver: کپی

    مطلق هومن، توکلی حمیدرضا، دباغ مقدم آراسب، چراغی نرجس، اکبرین حسام الدین. ارزیابی محیط باکتااسلاید در تشخیص سالمونلا در آب و مواد غذایی و مقایسه آنبا روش کشت استاندارد به منظور استفاده در شرایط بحران. مجله دانشگاه علوم پزشکی ارتش جمهوری اسلامی ایران (annals of military and health sciences research)[Internet]. 1392؛11(2 (مسلسل 42)):114-119. Available from: https://sid.ir/paper/96838/fa

    IEEE: کپی

    هومن مطلق، حمیدرضا توکلی، آراسب دباغ مقدم، نرجس چراغی، و حسام الدین اکبرین، “ارزیابی محیط باکتااسلاید در تشخیص سالمونلا در آب و مواد غذایی و مقایسه آنبا روش کشت استاندارد به منظور استفاده در شرایط بحران،” مجله دانشگاه علوم پزشکی ارتش جمهوری اسلامی ایران (annals of military and health sciences research)، vol. 11، no. 2 (مسلسل 42)، pp. 114–119، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/96838/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button