مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

896
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

287
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کیفیت رژیم غذایی در بیماران کاندید عمل جراحی بای پس عروق کرونر بر اساس شاخص کیفیت رژیم مدیترانه ای

صفحات

 صفحه شروع 407 | صفحه پایان 417

چکیده

 مقدمه: به دلیل اهمیت تغذیه صحیح در به تاخیر انداختن عوارض قلبی عروقی, لازم است پیش از هرگونه مداخله تغذیه ای و آموزش, دورنمایی از وضعیت موجود و عادات غذایی بیماران کاندید CABG در دست باشد. در این مطالعه کیفیت رژیم غذایی مربوط به یکسال گذشته بیماران بستری جهت عمل CABG به صورت میزان پیروی از رژیم مدیترانه ای بررسی و برخی عوامل موثر بر آن شناسایی شدند.روش ها: دریافت غذایی در 418 بیمار بستری آماده عمل CABG, توسط پرسشنامه بسامد غذایی بدست آمد و میزان پیروی از رژیم مدیترانه ای با روش امتیازدهی Med-DQI (شاخص کیفیت رژیمی مدیترانه ای), ارزیابی شد. کیفیت رژیم بر اساس امتیازها تعیین شد. امتیاز 0 تا 4, بالاترین کیفیت و امتیاز 11 تا 14, رژیم ناسالم را نشان می دهد. همچنین ارتباط بین مشخصات دموگرافیک بیماران با چارک های امتیاز کیفیت رژیم ارزیابی شد.یافته ها: میانگین امتیاز کیفیت رژیم بیماران 5.3±2.0 بود. 34% بیماران دارای رژیم سالم (امتیاز 4-0) بودند و تنها 2 نفر در رده رژیم ناسالم (امتیاز 14-11) قرار داشتند. میانگین دریافت اسیدهای چرب اشباع, کلسترول و گوشت در بیماران با بهترین کیفیت رژیمی بطور معنی داری کمتر از بیماران با کیفیت پایین تر رژیم بود و برعکس, از دریافت بالاتر روغن زیتون, ماهی, غلات, و میوه و سبزی برخوردار بودند (P<0.0001). با این وجود حتی در گروه رژیم سالم, میانگین دریافت گوشت, روغن زیتون و ماهی به بالاترین امتیاز رژیم مدیترانه ای نمی رسید.نتیجه گیری: بیماران کاندید CABG در طی 1 سال قبل از جراحی, از عملکرد رژیمی خوبی برخوردار بوده اند و تقریبا هیچکدام در رده رژیم ناسالم قرار نداشتند. لازم است بر مصرف کمتر گوشت و مصرف بیشتر روغن زیتون و ماهی در این بیماران تاکید شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    عطایی جعفری، عسل، نجفی، مهدی، حسینی، سعید، هوشیارراد، آناهیتا، و حشمت، رامین. (1387). کیفیت رژیم غذایی در بیماران کاندید عمل جراحی بای پس عروق کرونر بر اساس شاخص کیفیت رژیم مدیترانه ای. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 7(4 (پیاپی 25))، 407-417. SID. https://sid.ir/paper/439926/fa

    Vancouver: کپی

    عطایی جعفری عسل، نجفی مهدی، حسینی سعید، هوشیارراد آناهیتا، حشمت رامین. کیفیت رژیم غذایی در بیماران کاندید عمل جراحی بای پس عروق کرونر بر اساس شاخص کیفیت رژیم مدیترانه ای. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1387؛7(4 (پیاپی 25)):407-417. Available from: https://sid.ir/paper/439926/fa

    IEEE: کپی

    عسل عطایی جعفری، مهدی نجفی، سعید حسینی، آناهیتا هوشیارراد، و رامین حشمت، “کیفیت رژیم غذایی در بیماران کاندید عمل جراحی بای پس عروق کرونر بر اساس شاخص کیفیت رژیم مدیترانه ای،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 7، no. 4 (پیاپی 25)، pp. 407–417، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/439926/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button