مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

553
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

235
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آثار مهار کنندگی پروپیوتیک ها بر هلیکوباکترپیلوری به روش کشت مخلوط

صفحات

 صفحه شروع 62 | صفحه پایان 69

چکیده

 زمینه و هدف: در این مقاله اثر یک رژیم پروپیوتیکی بر روی H.pylori گزارش می شود. از عوامل مهم در کاهش موفقیت رژیمهای درمانی بر ضد عفونتهای هلیکوباکترپیلوری مقاومت و اثرات سو آنتی بیوتیکها می باشد. لذا تلاشهای عمده در سطح جهان بر روی شناسایی پروتکل های درمانی جایگزین و موفق تر متمرکز شده است.روش بررسی: چهل سویه هلیکوباکتر پیلوری از 140 نمونه بیوپسی معده بیماران مبتلا به گاستریت جداسازی شد. پس از کشت نمونه های بیوپسی در محیط اختصاصی بروسلابلاد آگار و شناسایی باکتری با تست های تکمیلی استاندارد, تست های حساسیت سنجی به دو روش دیسک دیفیوژن اصلاح شده و E. Test انجام شد. مقاومت سویه های هلیکوباکتر پیلوری به مترونیدازول, کلاریترومیسین, آموکسی سیلین و تتراسیکلین تعیین شد. سویه های هلیکوباکترپیلوری با روش کشت توام مورد ارزیابی قرار گرفت.یافته ها: 25 (55.5 درصد) از 45 سویه هلیکوباکترپیلوری جداشده از بیماران, مقاوم به آنتی بیوتیک بودند. میزان مقاومت به مترونیدازول, کلاریترو میسین, آموکسی سیلین و تتراسیکلین به ترتیب 65%, 33%, 22% و 20 درصد بود. لاکتوباسیل اسیدوفیلوس توانست رشد 26 (57.7%) سویه های هلیکوباکتر پیلوری را مهار کند. 16 (68.2%) از آنها مربوط به سویه های حساس و 10 (31.8%) مربوط به سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک دارند.نتیجه گیری: هر چند بیش از نیمی از سویه های هلیکوباکتر توسط آثار مهارکنندگی لاکتوباسیل در شرایط آزمایشگاهی مهار شدند ولی درصد سویه های مهارنشده قابل توجه است. نتایج این بررسی از این نظر با نتایج تحقیقات مشابه بطور صددرصد همخوانی ندارد. دلایل این عدم تاثیر برای ما مشخص نشد و برای درک این موضوع تحقیقات بیشتری نیاز است. ما تصور می کنیم با استاندارد کردن شرایط کار و ادامه تحقیقات با استفاده از سویه های بیشتر میزان واقعی تاثیر مهار کنندگی تعیین خواهد شد. امروزه اثر مهار کنندگی لاکتوباسیل ها بر روی بعضی از پاتوژنهای انتریک در کل پذیرفده شده است, منتهی ادامه اینگونه تحقیقات برای پی بردن به مکانیسم ها و فاکتورهای دخیل در آن برای کاربردی کردن نتایج ضروری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی دوست، سیدرضا، محبتی مبارز، اشرف، امینی، محسن، و حقی تومتری، فخری. (1387). بررسی آثار مهار کنندگی پروپیوتیک ها بر هلیکوباکترپیلوری به روش کشت مخلوط. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، 13(3 (مسلسل 49))، 62-69. SID. https://sid.ir/paper/441827/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی دوست سیدرضا، محبتی مبارز اشرف، امینی محسن، حقی تومتری فخری. بررسی آثار مهار کنندگی پروپیوتیک ها بر هلیکوباکترپیلوری به روش کشت مخلوط. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان[Internet]. 1387؛13(3 (مسلسل 49)):62-69. Available from: https://sid.ir/paper/441827/fa

    IEEE: کپی

    سیدرضا حسینی دوست، اشرف محبتی مبارز، محسن امینی، و فخری حقی تومتری، “بررسی آثار مهار کنندگی پروپیوتیک ها بر هلیکوباکترپیلوری به روش کشت مخلوط،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، vol. 13، no. 3 (مسلسل 49)، pp. 62–69، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/441827/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button