مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

984
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

666
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر روش استخراج بر محتوای تام فنلی، فلاونوئیدی، فعالیت آنتی اکسیدانی و آنتی هیپوکسی گیاه تره Allium ampeloprasum

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 44

چکیده

 سابقه و هدف: جنس گیاه Allium (Liliaceae) دارای بیش از 600 گونه است. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر روش استخراج بر محتوای تام فنلی, فلاونوئیدی, فعالیت آنتی اکسیدانی و آنتی هیپوکسی A. ampeloprasum طراحی شده است. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی اندام هوایی با سه روش خیساندن, سوکسله و التراسونیک عصاره گیری شد. محتوای تام فنلی و فلاونوئیدی نیز اندازه گیری گردید. فعالیت آنتی اکسیدانی با چهار روش مختلف ارزیابی شد و سپس فعالیت آنتی هیپوکسی موثر ترین عصاره در سه مدل هیپوکسی خونی, جریان خونی و خفگی در موش سوری بررسی گردید. یافته ها: عصاره التراسونیک بالاترین مقدار پلی فنولی GAE 3/3 ± 1/89 و عصاره ی سوکسله بالاترین مقدار فلاونوئید QE 7/1 ± 9/36 را دارا بودند. در به دام اندازی رادیکال DPPH, بهترین اثر مربوط به خیساندن بوده است ( با IC50 برابر 7/12 ± 6/622). نتایج حاصل از تاثیر روش استخراج بر میزان قدرت احیا کنندگی نشان داد که اختلاف بین عصاره ها از نظر آماری معنی دار نبود (05/0 > p). عصاره ها فعالیت خوبی در تست به دام اندازی رادیکال آزاد نیتریک اکساید و شلاته کنندگی آهن از خود نشان ندادند. در هیپوکسی خونی و خفگی عصاره با دوز 250 mg/kg نسبت به گروه کنترل فعالیت قابل توجه ای از خود نشان داده است و زمان مرگ را به تاخیر انداخت. در هایپوکسی وابسته به جریان خون زمان زنده ماندن بین گروه های دریافت کننده 500 mg/kg و گروه کنترل, اختلاف معنی دار بوده است (05/0استنتاج: مطابق با نتایج این مطالعه استفاده از روش استخراج تاثیر زیادی بر فعالیت آنتی اکسیدانی و محتوای تام فنلی و فلاونوئیدی دارد. در مورد این گیاه, روش خیساندن بهتر از بقیه موارد تعیین شد. این گیاه اثرات خوب آنتی اکسیدانی وآنتی هیپوکسی از خود نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شهنازی، رضیه، مهردادفر، فریبرز، و ابراهیم زاده، محمدعلی. (1396). بررسی تاثیر روش استخراج بر محتوای تام فنلی, فلاونوئیدی, فعالیت آنتی اکسیدانی و آنتی هیپوکسی گیاه تره Allium ampeloprasum. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 27(158 )، 27-44. SID. https://sid.ir/paper/44189/fa

    Vancouver: کپی

    شهنازی رضیه، مهردادفر فریبرز، ابراهیم زاده محمدعلی. بررسی تاثیر روش استخراج بر محتوای تام فنلی, فلاونوئیدی, فعالیت آنتی اکسیدانی و آنتی هیپوکسی گیاه تره Allium ampeloprasum. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1396؛27(158 ):27-44. Available from: https://sid.ir/paper/44189/fa

    IEEE: کپی

    رضیه شهنازی، فریبرز مهردادفر، و محمدعلی ابراهیم زاده، “بررسی تاثیر روش استخراج بر محتوای تام فنلی, فلاونوئیدی, فعالیت آنتی اکسیدانی و آنتی هیپوکسی گیاه تره Allium ampeloprasum،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 27، no. 158 ، pp. 27–44، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/44189/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button