مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

538
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

134
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر سطوح مختلف جایگزینی کنجاله کانولا به جای آرد ماهی بر لیپیدها و لیپوپروتئین های سرم خون ماهی قزل آلای رنگین کمان 100 گرمی (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 74 | صفحه پایان 80

چکیده

 منابع پروتئین گیاهی نقش مهمی در کاهش هزینه جیره های غذایی بر عهده دارند. علاوه بر این, استفاده از این منابع در جیره غذایی ماهی اثرات متابولیکی مختلفی دارد. در این تحقیق از کنجاله کانولا (حاوی 12.5 میکرومول گلوکوسینولات در گرم ماده خشک) در 5 سطح جایگزینی 10, 20, 30, 40 و 50 درصد به جای آرد ماهی همراه با جیره شاهد در سه تکرار در قالب طرح کاملا تصادفی استفاده شد. تعداد 216 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان با وزن متوسط 15±100 گرم انتخاب و در 18 وان (هر وان 12 قطعه) توزیع و پس از 2 هفته سازگاری, به مدت 56 روز با 6 جیره آزمایشی تغذیه شدند. در روز 56 آزمایش, از هر جیره بطور تصادفی 9 ماهی انتخاب, بیهوش و سپس از آنها خونگیری شد. پس از جداسازی سرم, میزان کلسترول تام, تری گلیسیرید, لیپوپروتئین با چگالی بالا, لیپوپروتئین با چگالی پایین و لیپوپروتئین با چگالی خیلی پایین اندازه گیری شد. این جایگزینی سبب ایجاد تفاوت معنی داری در معیارهای مورد ارزشیابی در مقایسه با جیره شاهد شد (p>0.05). با افزایش سطح جایگزینی, میزان کلسترول تام, تری گلیسرید, لیپوپروتئین های با چگالی پایین و بسیار پایین و شاخص تصلب شرائین بطور معنی داری (p>0.05), کاهش و میزان لیپوپروتئین با چگالی بالا, میزان رشد ویژه (به جز جیره های حاوی 30, 40 و 50 درصد کانولای جایگزین), شاخص وزن بدن (به جز جیره های حاوی 10 و 20 درصد) و وزن نهایی (به جز جیره های حاوی 10 و 20 درصد) بطور معنی داری (p>0.05) نسبت به جیره شاهد افزایش یافت. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که جایگزینی کنجاله کانولا تا سطح 50 درصد بجای آرد ماهی جیره شاهد, بر اساس مطالعه های سرم خون ماهی و رشد امکان پذیر است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

صفری، امید، بلداجی، فتح اله، و حاجی مرادلو، عبدالمجید. (1387). بررسی اثر سطوح مختلف جایگزینی کنجاله کانولا به جای آرد ماهی بر لیپیدها و لیپوپروتئین های سرم خون ماهی قزل آلای رنگین کمان 100 گرمی (Oncorhynchus mykiss). پژوهش و سازندگی، 21(1 (پی آیند 78) در امور دام و آبزیان)، 74-80. SID. https://sid.ir/paper/442402/fa

Vancouver: کپی

صفری امید، بلداجی فتح اله، حاجی مرادلو عبدالمجید. بررسی اثر سطوح مختلف جایگزینی کنجاله کانولا به جای آرد ماهی بر لیپیدها و لیپوپروتئین های سرم خون ماهی قزل آلای رنگین کمان 100 گرمی (Oncorhynchus mykiss). پژوهش و سازندگی[Internet]. 1387؛21(1 (پی آیند 78) در امور دام و آبزیان):74-80. Available from: https://sid.ir/paper/442402/fa

IEEE: کپی

امید صفری، فتح اله بلداجی، و عبدالمجید حاجی مرادلو، “بررسی اثر سطوح مختلف جایگزینی کنجاله کانولا به جای آرد ماهی بر لیپیدها و لیپوپروتئین های سرم خون ماهی قزل آلای رنگین کمان 100 گرمی (Oncorhynchus mykiss)،” پژوهش و سازندگی، vol. 21، no. 1 (پی آیند 78) در امور دام و آبزیان، pp. 74–80، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/442402/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button