مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,252
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

676
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات سیاه دانه بر عوامل خطر سندرم متابولیک یک مطالعه مروری سیستماتیک

صفحات

 صفحه شروع 430 | صفحه پایان 442

چکیده

 سابقه و هدف: در سال های اخیر نقش سیاه دانه در پیشگیری و درمان عوامل تشکیل دهنده سندرم متابولیک مورد بررسی قرار گرفته است. هدف از مطالعه مروری سیستماتیک حاضر, بررسی اثر سیاه دانه بر عوامل تشکیل دهنده سندرم متابولیک می باشد.مواد و روش ها: با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی Pubmed, Science direct, Google scholar, SID, Iranmedex, Scopus و استفاده از کلید واژه«Nigella sativa», «Timokinon», «Type 2 diabetes», «Insulin resistance», «blood glucose», «Lipid profile», «Metabolic syndrome», «body weight», «Inflammation» و «antioxidant», مقالات چاپ شده به زبان های فارسی و انگلیسی تا آگوست 2014 جمع آوری شدند.یافته ها: مداخله با اشکال مختلف سیاه دانه سبب بهبود مقاومت به انسولین,کاهش قند خون, کاهش HbA1c, افزایش تولید انسولین, کاهش گلوکونئوژنز کبدی و کاهش جذب گلوکز روده ای می شود. سیاه دانه پروفایل لیپیدی سرم را نیز بهبود می دهد. این ماده مغذی سبب بهبود وضعیت التهابی (از طریق کاهش سایتوکین های التهابی و افزایش انواع ضد التهابی آن, مهار فاکتور NF-KB و نیتریک اکسید) و استرس اکسیداتیو (ازطریق افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و کاهش رادیکال های آزادی هم چون مالون دی آلدهید) در بیماری دیابت می شود. هم چنین سیاه دانه از طریق بهبود شاخص های تن سنجی, سبب تعدیل سندرم متابولیک مرتبط با دیابت نوع 2 می گردد.استنتاج: مصرف سیاه دانه اثرات مفیدی در کنترل عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی مانند اختلالات چربی خون, شاخص های التهابی و استرس اکسیداتیو دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هادی، سعید، میرمیران، پروین، هادی، وحید، حسین پورنیازی، سمیه، و امامت، سیدمحمدهادی. (1394). بررسی اثرات سیاه دانه بر عوامل خطر سندرم متابولیک یک مطالعه مروری سیستماتیک. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 25(134)، 430-442. SID. https://sid.ir/paper/44346/fa

    Vancouver: کپی

    هادی سعید، میرمیران پروین، هادی وحید، حسین پورنیازی سمیه، امامت سیدمحمدهادی. بررسی اثرات سیاه دانه بر عوامل خطر سندرم متابولیک یک مطالعه مروری سیستماتیک. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1394؛25(134):430-442. Available from: https://sid.ir/paper/44346/fa

    IEEE: کپی

    سعید هادی، پروین میرمیران، وحید هادی، سمیه حسین پورنیازی، و سیدمحمدهادی امامت، “بررسی اثرات سیاه دانه بر عوامل خطر سندرم متابولیک یک مطالعه مروری سیستماتیک،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 25، no. 134، pp. 430–442، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/44346/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button