مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,399
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

810
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره الکلی اسپند بر غلظت مالون دی آلدئید و فعالیت کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز در موش های تیمار شده با نانو ذرات نقره

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 سابقه و هدف: نانو ذرات نقره با استرس اکسیداتیو به واسطه تولید رادیکال آزاد ارتباط دارد. آنتی اکسیدان ها می تواند باعث بروز اثرات مخرب رادیکال های آزاد در طولانی مدت گردد. هدف از این مطالعه بررسی اثرات حفاظتی و آنتی اکسیدانی گیاه اسپند (Peganum harmalaL) بر روی موش های نر تیمار شده با نانو ذرات نقره می باشد.مواد و روش ها: در این مطالعه موش های آزمایشگای نر نژاد آلبینو (25-30 گرم) به چهار گروه تقسیم شدند: کنترل, گروه تزریق شده با نانو ذرات نقره500 ppm , گروه دریافت کننده عصاره اتانولی اسپند خوراکی به میزان20 mg/Kg/day  به مدت 30 روز و گروه آخر دریافت کننده نانو ذرات و خورنده عصاره اسپند با دوزهای فوق می باشد. تمامی تزریقات در 3 روز متوالی در ابتدای آزمایش به صورت داخل صفاقی انجام شد. پس از دوره تیمار خون از قلب موش ها گرفته و فعالیت آنزیم های کاتالاز (CAT) سرم و گلوتاتیون پراکسیداز (GPx) گلبول های قرمز و غلظت مالون دی آلدئید (MDA) سرم اندازه گیری شد.یافته ها: در گروه تیمار شده با نانو ذرات نقره افزایش معنی داری در غلظت مالون دی آلدئید و کاهش معنی دار در میزان فعالیت آنزیم های کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز صورت گرفت (p<0.001). همچنین عصاره اتانولی اسپند اثرات فوق را معکوس نمود به طوری که غلظت مالون دی آلدئید را کاهش و افزایش معنی داری در میزان فعالیت آنزیم های کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز ایجاد گردید (p<0.001).استنتاج: در واقع می توان عصاره اتانولی اسپند, با خاصیت آنتی اکسیدانی را به عنوان کاهش دهنده رادیکال های آزاد حاصل از نانو ذرات نقره پیشنهاد نمود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کرم سیچانی، سمیرا، نقش، نوشین، و رزمی، نعمت اله. (1391). تاثیر عصاره الکلی اسپند بر غلظت مالون دی آلدئید و فعالیت کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز در موش های تیمار شده با نانو ذرات نقره. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 22(95)، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/44385/fa

    Vancouver: کپی

    کرم سیچانی سمیرا، نقش نوشین، رزمی نعمت اله. تاثیر عصاره الکلی اسپند بر غلظت مالون دی آلدئید و فعالیت کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز در موش های تیمار شده با نانو ذرات نقره. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1391؛22(95):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/44385/fa

    IEEE: کپی

    سمیرا کرم سیچانی، نوشین نقش، و نعمت اله رزمی، “تاثیر عصاره الکلی اسپند بر غلظت مالون دی آلدئید و فعالیت کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز در موش های تیمار شده با نانو ذرات نقره،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 22، no. 95، pp. 0–0، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/44385/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button