مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,013
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

710
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی علل تغذیه با شیر مصنوعی در شیرخواران زیر 6 ماه تحت پوشش مراکز بهداشتی- درمانی استان مازندران سال 1382

صفحات

 صفحه شروع 111 | صفحه پایان 116

چکیده

 سابقه و هدف: تغذیه انحصاری با شیر مادر یک اصل بسیار مهم در تامین سلامت کودکان در چهار الی شش ماه اول زندگی می باشد و مزایای آن برای کودک, مادر, خانواده و اجتماع مورد تاکید همه صاحب نظران می باشد. لذا ضروری است علل تغذیه با شیر مصنوعی مورد بررسی قرار گیرد و علل محروم شدن شیرخوار از نعمت شیر مادر معین شود. مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی, مادران کودکان زیر شش ماه 13 شهرستان از استان مازندران که تحت پوشش مراکز بهداشتی- درمانی قرار داشتند, مورد بررسی قرار گرفتند. جمع آوری داده ها در سال 1382 و به صورت سرشماری انجام گرفت. تمامی نمونه ها از شیر مصنوعی (کمکی یا کامل) استفاده می کردند. داده ها از طریق پرونده خانوار و پرسش از مادر, جمع آوری و در پرسشنامه ها درج گردید. در انتها اطلاعات در نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل و آزمون های t و کای دو برای مقایسه متغیرهای کمی و کیفی استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان می دهد 59.5 درصد شیرخواران, شیر مصنوعی را به کمکی و40.5 درصد به صورت کامل مصرف می نمایند. جهت بررسی علت مصرف شیرمصنوعی, 25 مطرح شد که بیش ترین آن ها دو قلویی (23.8 درصد), کمبود شیرمادر (13.6 درصد) و رشد ناکافی کودک (13.4 درصد) بوده است. شاخص های میانگین شروع شیرمصنوعی به روز نشان می دهد که مصرف کمکی شیر مصنوعی, 42 و مصرف کامل شیر مصنوعی, 35 روز است که این تفاوت از نظر آماری معنی دار می باشد(p<.010) . استنتاج: از 25 علت استخراج شده به عنوان علل تغذیه کودک با شیر مصنوعی, 50.8 درصد را دو قلویی, کمبود شیرمادر و رشد ناکافی کودک تشکیل می دهد. موارد استفاده مطلق شیرمصنوعی (از کل علل شناخته شده), 27.4 درصد می باشد و مابقی علل به بررسی بیش تر نیاز دارد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

جلاهی، حسین ، محمدپورتهمتن، رضاعلی، غلامی، شیرزاد، و واحدی، حبیب. (1384). بررسی علل تغذیه با شیر مصنوعی در شیرخواران زیر 6 ماه تحت پوشش مراکز بهداشتی- درمانی استان مازندران سال 1382 . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 15(46)، 111-116. SID. https://sid.ir/paper/44523/fa

Vancouver: کپی

جلاهی حسین ، محمدپورتهمتن رضاعلی، غلامی شیرزاد، واحدی حبیب. بررسی علل تغذیه با شیر مصنوعی در شیرخواران زیر 6 ماه تحت پوشش مراکز بهداشتی- درمانی استان مازندران سال 1382 . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1384؛15(46):111-116. Available from: https://sid.ir/paper/44523/fa

IEEE: کپی

حسین جلاهی، رضاعلی محمدپورتهمتن، شیرزاد غلامی، و حبیب واحدی، “بررسی علل تغذیه با شیر مصنوعی در شیرخواران زیر 6 ماه تحت پوشش مراکز بهداشتی- درمانی استان مازندران سال 1382 ،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 15، no. 46، pp. 111–116، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/44523/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا