Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,195
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

242
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مصرف کوتاه مدت زرشک سیاه (Berberis vulgaris) فرآوری شده بر روی عوامل خطر بیماریهای قلبی - عروقی در بیماران دیابتی نوع II با سندرم متابولیک

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 94

چکیده

 زمینه و هدف: بیماریهای قلبی - عروقی اولین پیامد سندرم متابولیک بوده و لذا درمان عوامل خطر آن در بیماران دیابتی اهمیت دارد. از اینرو مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر مصرف کوتاه مدت زرشک سیاه فرآوری شده بر روی عوامل خطر بیماریهای قلبی - عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوعII  دارای اجزا سندرم متابولیک طراحی گردید. روش ﺑﺮﺭﺳﻲ: در این کارآزمایی بالینی 57 بیمار مبتلا به دیابت نوعII  شرکت و به طور تصادفی به سه گروه تقسیم و تحت مداخله قرار گرفتند: 1) گروه زرشک سیاه فرآوری شده (19 نفر) که روزانه یک قاشق غذاخوری زرشک سیاه فرآوری شده در سرکه سیب مصرف می کردند 2) گروه سرکه سیب (19 نفر) که روزانه دو قاشق غذاخوری سرکه سیب مصرف می کردند و 3) گروه شاهد (19 نفر) که هیچ مداخله ای نداشتند. فشارخون سیستولیک و دیاستولیک, قد و وزن شرکت کنندگان در پایه و پایان هفته چهارم اندازه گیری و نمایه توده بدن (BMI) محاسبه گردید. نمونه خون بعد از 14-12 ساعت ناشتایی در پایه و پایان هفته چهارم گرفته شد و غلظت گلوکز, انسولین,hs CRP  و اینترلوکین -6 اندازه گیری شد. یافته ها: در پایان هفته چهارم, دریافت غذایی سه گروه نسبت به پایه تغییر معنی داری نشان نداد. با این وجود, میانگین وزن و BMI بطور معنی داری در گروه زرشک سیاه فرآوری شده و در گروه سرکه سیب کاهش یافت. فشارخون سیستولیک و دیاستولیک و فاکتورهای التهابی (اینترلوکین -6 و hs CRP) تغییر معنی داری نکرد, با این حال, غلظت گلوکز خون در گروه زرشک سیاه فرآوری شده, انسولین در سه گروه و اینترلوکین -6 در گروه شاهد بطور معنی داری افزایش یافت. نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر حاکی از عدم تاثیر زرشک سیاه فرآوری شده در سرکه سیب بر روی عوامل خطر بیماریهای قلبی - عروقی بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گل زرند، مهدیه، ابراهیمی ممقانی، مهرانگیز، عارف حسینی، سیدرفیع، و علی عسگرزاده، اکبر. (1388). اثر مصرف کوتاه مدت زرشک سیاه (Berberis vulgaris) فرآوری شده بر روی عوامل خطر بیماریهای قلبی - عروقی در بیماران دیابتی نوع II با سندرم متابولیک. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، 31(2)، 89-94. SID. https://sid.ir/paper/445648/fa

    Vancouver: کپی

    گل زرند مهدیه، ابراهیمی ممقانی مهرانگیز، عارف حسینی سیدرفیع، علی عسگرزاده اکبر. اثر مصرف کوتاه مدت زرشک سیاه (Berberis vulgaris) فرآوری شده بر روی عوامل خطر بیماریهای قلبی - عروقی در بیماران دیابتی نوع II با سندرم متابولیک. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز[Internet]. 1388؛31(2):89-94. Available from: https://sid.ir/paper/445648/fa

    IEEE: کپی

    مهدیه گل زرند، مهرانگیز ابراهیمی ممقانی، سیدرفیع عارف حسینی، و اکبر علی عسگرزاده، “اثر مصرف کوتاه مدت زرشک سیاه (Berberis vulgaris) فرآوری شده بر روی عوامل خطر بیماریهای قلبی - عروقی در بیماران دیابتی نوع II با سندرم متابولیک،” مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، vol. 31، no. 2، pp. 89–94، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/445648/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا