مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,300
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

805
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra L) با آنتی اکسیدان های تجاری در کرم هیدروکینون 2 درصد

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 10

چکیده

 سابقه و هدف: با توجه به عوارض مختلف گزارش شده از آنتی اکسیدان های تجاری, در سال های اخیر, تحقیقات بر روی دستیابی به آنتی اکسیدان های سالمتر و موثرتر از منابع طبیعی, متمرکز شده است. هیدروکینون, یک ماده روشن کننده است که برای روشن نمودن نواحی هیپرپیگمانته در فرآورده های آرایشی بکار می رود. این ماده شیمیایی به سختی پایدار میشود و بر اثر اکسیداسیون, به سرعت درمعرض هوا قهوه ای رنگ می گردد. در این پژوهش اثر آنتی اکسیدانی عصاره متانولی شیرین بیان در مقایسه با آنتی اکسیدان های تجاری مورد بررسی قرارگرفته است. مواد و روش ها: پودر ریشه خشک شده شیرین بیان با متانول عصاره گیری شد. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره در مقایسه با آنتی اکسیدان های تجاری ( سدیم متابی سولفیت و بوتیل هیدروکسی تولوثن) در غلظت های 0.1, 0.5, 1 و2 درصد (وزنی/وزنی) در کرم هیدروکینون 2 درصد بررسی گردید. فرآورده های حاویس آنتی اکسیدان ها و عصاره فوق به مدت سه ماه در دمای 25±0.5 درجه سانتیگراد و 45±0.5 درجه سانتیگراد و به دور از نور نگهداری شدند. پایداری فیزیکی و درصد هیدروکینون باقیمانده پس از 2 هفته, 1, 2 و 3 ماه بررسی گردید. جهت اندازه گیری میزان هیدروکینون باقیمانده از روش اسپکتروفتومتری UV و طول موج 294 نانومتر استفاده شد.یافته ها: نتایج مطالعه حاکی از تسریع تخریب هیدروکینون با افزایش دما بود. افزایش غلظت آنتی اکسیدان سبب افزایش درصد هیدروکینون باقیمانده در فرآورده می گردید. اما افزایش درصد آنتی اکسیدان های تجاری به ویژه در مورد سدیم متا بی سولفیت یک درصد و بوتیل هیدروکسی تولوئن دو درصد, سبب کاهش پایداری فیزیکی فراورده گردید. در ماه سوم, در هر دو دمای 25 و 45 درجه سانتی گراد, عصاره در تمامی غلظت ها فعالیت آنتی اکسیدانی بیشتری را در مقایسه با آنتی اکسیدان ها تجاری نشان داد (P<0.001). در دمای سوم, فرآورده های حاوی 0.1, 0.5, 1 و 2 درصد عصاره پایداری فیزیکی مناسبی را با مقدار هیدروکینون باقیمانده 72, 76, 78 و 81 درصد (به ترتیب افزایش غلظت) در دمای 25 درجه سانتی گراد و 51, 55, 60 و 63 درصد در دمای 45 درجه سانتی گراد, نشان داد. استناج: با استفاده از این نتایج می توان عصاره شیرین بیان را با غلظت های 0.5 و 1 درصد, به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی موثر برای مواد حساس به اکسیداسیون پیشنهاد نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرتضی سمنانی، کتایون، سعیدی، مجید، و شهنواز، بیتا. (1382). مقایسه فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra L) با آنتی اکسیدان های تجاری در کرم هیدروکینون 2 درصد. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 13(38)، 1-10. SID. https://sid.ir/paper/44775/fa

    Vancouver: کپی

    مرتضی سمنانی کتایون، سعیدی مجید، شهنواز بیتا. مقایسه فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra L) با آنتی اکسیدان های تجاری در کرم هیدروکینون 2 درصد. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1382؛13(38):1-10. Available from: https://sid.ir/paper/44775/fa

    IEEE: کپی

    کتایون مرتضی سمنانی، مجید سعیدی، و بیتا شهنواز، “مقایسه فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra L) با آنتی اکسیدان های تجاری در کرم هیدروکینون 2 درصد،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 13، no. 38، pp. 1–10، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/44775/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button