مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,096
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

622
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره چای سبز (Green tea) با آنتی اکسیدان های تجاری در کرم هیدروکینون 2 درصد

صفحات

 صفحه شروع 36 | صفحه پایان 44

چکیده

 مقدمه: با توجه به عوارض مختلف گزارش شده از آنتی اکسیدان های تجاری, در سال های اخیر, تحقیقات بر روی دستیابی به آنتی اکسیدان های سالم تر و موثرتر از منابع طبیعی, متمرکز شده است. هیدروکینون, یک ماده روشن کننده است که به سختی پایدار می شود و بر اثر اکسیداسیون در معرض هوا به سرعت قهوه ای رنگ می گردد. هدف: هدف از این مطالعه مقایسه فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره متانولی برگ های چای سبز با آنتی اکسیدان های کرم هیدروکینون 2 درصد بود. روش تحقیق: در این پژوهش, فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره متانولی برگ های خشک شده چای سبز در مقایسه با آنتی اکسیدان های تجاری (سدیم متا بی سولفیت و بوتیلیتد هیدروکسی تولوئن BHT) در غلظت های 1/0, 5/0, 1 و 2 درصد (وزنی/ وزنی) در کرم هیدروکینون 2 درصد بررسی گردید. فراورده های حاوی آنتی اکسیدان ها و عصاره فوق به مدت سه ماه در دمای 5/0± 25 درجه سانتی گراد و 5/0 ± 45 درجه سانتی گراد و به دور از نور نگهداری شدند. پایداری فیزیکی و درصد هیدروکینون باقیمانده پس از 2 هفته, 1, 2 و 3 ماه بررسی گردید.یافته ها: نتایج مطالعه حاکی از تسریع تخریب هیدروکینون با افزایش دما بود. در ماه سوم, در هر دو دمای 25 و 45 درجه سانتی گراد, عصاره در تمامی غلظت ها فعالیت بیشتری را در مقایسه با آنتی اکسیدان های تجاری نشان داد (p<0.001). در ماه سوم, فراورده های حاوی عصاره پایداری فیزیکی مناسبی را با مقدار هیدروکینون باقیمانده 70, 75, 77 و81 درصد (به ترتیب افزایش غلظت) در دمای 25 درجه و 50, 54, 58 و 62 درصد در دمای 45 درجه سانتی گراد, نشان داد.نتیجه گیری: با استفاده از این نتایج می توان عصاره چای سبز را با غلظت های فوق را به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی موثر برای مواد حساس به اکسیداسیون پیشنهاد نمود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

سمنانی، علیرضا، سعیدی، مجید، و نوزادی، زهرا. (1383). مقایسه فعالیت آنتی‌ اکسیدانی عصاره چای سبز (Green tea) با آنتی ‌اکسیدان ‌های تجاری در کرم هیدروکینون 2 درصد. گیاهان دارویی، 4(13)، 36-44. SID. https://sid.ir/paper/15439/fa

Vancouver: کپی

سمنانی علیرضا، سعیدی مجید، نوزادی زهرا. مقایسه فعالیت آنتی‌ اکسیدانی عصاره چای سبز (Green tea) با آنتی ‌اکسیدان ‌های تجاری در کرم هیدروکینون 2 درصد. گیاهان دارویی[Internet]. 1383؛4(13):36-44. Available from: https://sid.ir/paper/15439/fa

IEEE: کپی

علیرضا سمنانی، مجید سعیدی، و زهرا نوزادی، “مقایسه فعالیت آنتی‌ اکسیدانی عصاره چای سبز (Green tea) با آنتی ‌اکسیدان ‌های تجاری در کرم هیدروکینون 2 درصد،” گیاهان دارویی، vol. 4، no. 13، pp. 36–44، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15439/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button