مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

608
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

110
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر عصاره چای سبز بر شاخص های واگردش استخوان با کارآزمایی بالینی دو سوکور کنترل شده با دارونما در بیماران دیابتی

صفحات

 صفحه شروع 169 | صفحه پایان 177

چکیده

 مقدمه: این مطالعه به منظور ارزیابی تاثیر عصاره چای سبز بر شاخص های واگردش استخوان در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 طراحی شد.روش ها: در یک مطالعه کار آزمایی بالینی دو سوکور کنترل شده با دارونما, 72 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 بر اساس روش تصادفیStratified  به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. به گروه های مورد بررسی به مدت 8 هفته کپسول های حاوی 500 میلی گرم عصاره چای سبز و کپسول های دارونما تجویز شد. تست های آزمایشگاهی و ارزیابی های تن سنجی شامل قند ناشتا, قندخون 2 ساعته, HbA1C, پروفایل چربی, استئوکلسین, کراس لپس, انسولین ناشتا, نمایه توده بدن, نسبت دور کمر به باسن بودند که قبل و پس از مدت مداخله در تمام شرکت کنندگان اندازه گیری و ثبت شدند.یافته ها: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که تغییرات سطح سرمی استئوکلسین و لگاریتم آن در گروه دریافت کننده عصاره چای سبز به ترتیب نزدیک معنادار و معنادار بود. نمایه توده بدن, نسبت دور کمر به باسن, قند ناشتا, قندخون 2 ساعته, HbA1C و نیز سطوح کراس لپس و انسولین ناشتا در گروه مداخله با چای سبز تغییر معناداری نداشتند. کاهش سطح کراس لپس در گروه مداخله با عصاره چای سبز 10 برابر گروه کنترل بود. همچنین یافته های مطالعه حاضر در بیمارانی که سطوح قند ناشتا و HbA1C پایین تر و نیز سطح انسولین ناشتای بالاتر داشتند, بهبود وضعیت شاخص های استخوانی را نشان دادند.نتیجه گیری: شواهد حاصل از بررسی حاضر, کاهش شاخص های باز جذب استخوان در بیماران دیابتی دریافت کننده چای سبز نسبت به گروه دارونما را پیشنهاد می کند که ممکن است باعث بهبود وضعیت واگردش استخوانی در این بیماران گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسین نژاد، آرش، میرزایی، خدیجه، حسین زاده، محمدجواد، کریمی، مهرداد، جعفری، نازیلا، نجم افشار، اعظم، رحمانی، مظاهر، و اردشیرلاریجانی، محمدباقر. (1388). بررسی تاثیر عصاره چای سبز بر شاخص های واگردش استخوان با کارآزمایی بالینی دو سوکور کنترل شده با دارونما در بیماران دیابتی. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 9(2 (پیاپی 31))، 169-177. SID. https://sid.ir/paper/448094/fa

    Vancouver: کپی

    حسین نژاد آرش، میرزایی خدیجه، حسین زاده محمدجواد، کریمی مهرداد، جعفری نازیلا، نجم افشار اعظم، رحمانی مظاهر، اردشیرلاریجانی محمدباقر. بررسی تاثیر عصاره چای سبز بر شاخص های واگردش استخوان با کارآزمایی بالینی دو سوکور کنترل شده با دارونما در بیماران دیابتی. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1388؛9(2 (پیاپی 31)):169-177. Available from: https://sid.ir/paper/448094/fa

    IEEE: کپی

    آرش حسین نژاد، خدیجه میرزایی، محمدجواد حسین زاده، مهرداد کریمی، نازیلا جعفری، اعظم نجم افشار، مظاهر رحمانی، و محمدباقر اردشیرلاریجانی، “بررسی تاثیر عصاره چای سبز بر شاخص های واگردش استخوان با کارآزمایی بالینی دو سوکور کنترل شده با دارونما در بیماران دیابتی،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 9، no. 2 (پیاپی 31)، pp. 169–177، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/448094/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button