مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,528
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

891
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضد درد و ضد التهاب عصاره های هگزان؛ اتیل استات و متانلی بخش های مختلف گیاه پلم (Sambucus ebulus)

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 47

چکیده

 سابقه و هدف: در طب سنتی ایران, برگ و ریشه گیاه پلم به طور موضعی در درمان دردهای مفصلی مورد استفاده قرار می گیرد. این کار تحقیقی به منظور بررسی میزان اثر بخشی قسمت های مختلف گیاه صورت پذیرفته است.مواد و روش ها: بخش های مختلف گیاه پلم از ساری در استان مازندران جمع آوری و میوه, برگ و ریشه آن به طور جداگانه با سه نوع حلال (هگزان؛ اتیل استات و متانل) به روش خیساندن (maceration) عصاره گیری شد. اثر ضد درد و ضد التهاب عصاره ها توسط آزمون رایتینگ, صفحه داغ و آزمون القا التهاب توسط کاراژنین در موش و موش صحرایی (rat) بررسی شد.یافته ها: کلیه عصاره ها اثر ضد درد و ضد التهاب از خود نشان دادند. تنها عصاره هگزانی برگ ها تا میزان 600 میلی گرم/ کیلوگرم اثر ضد التهاب از خود نشان نداد. در اکثر موارد عصاره های هگزانی به طور قابل ملاحظه ای نسبت به عصاره های متانلی دارای فعالیت ضد درد و ضد التهاب بیش تری بودند. به جز عصاره اتیل استاتی که به دلیل ایجاد درد شدید در موش, از مطالعه خذف گردید, سایر عصاره ها تا 2 گرم/کیلوگرم وزن موش به شکل داخل صفاقی, سمیتی از خود نشان ندادند.استنتاج: این یافته ها صحت استفاده از اندام های هوایی و ریشه گیاه را درطب سنتی تایید نمود. این تحقیق به خصوص نشان داد که عصاره هگزانی میوه پلم حاوی ترکیبات فعال و دارای قوی ترین اثر ضد درد و ضد التهاب می باشد. آنالیز شیمی گیاهی, بررسی مکانیسم اثر و بخش های مسوول ایجاد درد در فاز اتیل استات نیازمند انجام پژوهش های بعدی در این زمینه می باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیم زاده، محمدعلی، محمودی، میترا، سعیدنیا، سکینه، پورمراد، فرشته، و سلیمی، الیکا. (1385). بررسی اثر ضد درد و ضد التهاب عصاره های هگزان؛ اتیل استات و متانلی بخش های مختلف گیاه پلم (Sambucus ebulus). مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 16(54)، 35-47. SID. https://sid.ir/paper/44843/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیم زاده محمدعلی، محمودی میترا، سعیدنیا سکینه، پورمراد فرشته، سلیمی الیکا. بررسی اثر ضد درد و ضد التهاب عصاره های هگزان؛ اتیل استات و متانلی بخش های مختلف گیاه پلم (Sambucus ebulus). مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1385؛16(54):35-47. Available from: https://sid.ir/paper/44843/fa

    IEEE: کپی

    محمدعلی ابراهیم زاده، میترا محمودی، سکینه سعیدنیا، فرشته پورمراد، و الیکا سلیمی، “بررسی اثر ضد درد و ضد التهاب عصاره های هگزان؛ اتیل استات و متانلی بخش های مختلف گیاه پلم (Sambucus ebulus)،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 16، no. 54، pp. 35–47، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/44843/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button