Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,398
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات ضد درد و ضد التهاب گیاه کرفس کوهی

صفحات

 صفحه شروع 121 | صفحه پایان 125

چکیده

 مقدمه:کرفس کوهی (Amirkabiria odoratissima) از گیاهان تیره چتریان می باشد که در مناطقی از ایران من جمله استانهای اصفهان و چهار محال بختیاری می روید. در طب سنتی برای آن آثار ضد التهاب و ضد درد قائل بودند اما تاکنون آثار فارماکولوژی آن بررسی نشده است بنابراین هدف این تحقیق یافتن شواهد علمی است که بتواند موید موثر بودن گیاه در درد و التهاب باشد.روشها: بر اساس روشهای استاندارد از گیاه عصاره تام, عصاره پلی فنلیک و روغن فرار تهیه شد. برای بررسی اثر ضد درد از تستهای رایزینگ ناشی از اسید استیک, فرمالین و light tail flick استفاده شد و ارزیابی اثر ضد التهاب با استفاده از تست کاراژینان صورت گرفت.نتایج: در تستlight tail flick عصاره تام (%12w/w) و فلاونوئیدی (%14w/w) با دوز 500mg/ 100g اثر ضد درد نداشتند در حالی که اسانس با دوز0.25ml/100g  در دقایق15, 30, 45 و 60 در مقایسه با گروه کنترل اثر ضد درد نشان داد. در تست رایزینگ ناشی از اسید استیک, عصاره تام, فراکسیون فلاونوئیدی واسانس بطور معنی دار (P<0.01) تعداد توئیج های ناشی از اسید استیک را کاهش دادند. در تست فرمالین نیز هر سه ترکیب, هم در فاز حاد و هم در فاز مزمن زمان لیسیدن پا را کاهش داده و اثر ضد درد قابل ملاحظه ای داشتند. نتایج حاصله از تست کاراژینان نشان داد که هر سه فراکسیون باعث کاهش میزان تورم ناشی از کاراژینان شده و اثر ضد التهاب دارند.بحث: بطور کلی فراکسیونهای مورد مطالعه اثر ضد درد و ضد التهاب دارند و در این موارد اثر اسانس از عصاره تام و فلاونوئیدی برجسته تر است. از آنجایی که هیچکدام از فراکسیون های کرفس اثر ضد درد قابل ملاحظه در تست light tail flick نداشتند به نظر می رسد که کرفس فاقد ترکیبات با اثر ضد درد مرکزی نظیر اپیوئیدها است و با در نظر گرفتن نتایج تست های رایزینگ ناشی از اسید استیک, تست فرمالین و تست کاراژینان می توان گفت این اجزا خصوصا اسانس برای دردهای التهابی مزمن مناسب تر هستند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حاج هاشمی، ولی اله، قنادی، علیرضا، و سلطانی، لیلا. (1381). بررسی اثرات ضد درد و ضد التهاب گیاه کرفس کوهی . پژوهش در علوم پزشکی، 7(4 (پیوست2))، 121-125. SID. https://sid.ir/paper/26688/fa

    Vancouver: کپی

    حاج هاشمی ولی اله، قنادی علیرضا، سلطانی لیلا. بررسی اثرات ضد درد و ضد التهاب گیاه کرفس کوهی . پژوهش در علوم پزشکی[Internet]. 1381؛7(4 (پیوست2)):121-125. Available from: https://sid.ir/paper/26688/fa

    IEEE: کپی

    ولی اله حاج هاشمی، علیرضا قنادی، و لیلا سلطانی، “بررسی اثرات ضد درد و ضد التهاب گیاه کرفس کوهی ،” پژوهش در علوم پزشکی، vol. 7، no. 4 (پیوست2)، pp. 121–125، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/26688/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا