مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

680
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

115
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ایزوترتینوئین خوراکی بر سطح فولات سرم

صفحات

 صفحه شروع 87 | صفحه پایان 90

چکیده

 مقدمه: آکنه و ولگاریس یکی از شایعترین بیماری های پوستی محسوب می شود که طی سال های اخیر برای درمان انواع شدید و مقاوم به درمان آن از ایزوترتینوئین خوراکی استفاده زیادی می شود. با توجه به اختلاف نظر در مورد اثر ترتینوئین خوراکی بر روی کاهش اسید فولیک سرم و نیز با توجه به اینکه, کاهش اسید فولیک می تواند منجر به بیماری های مهم دیگری شود, این تحقیق به منظور بررسی اثر ایزوترتینوئین خوراکی بر روی سطحی سرمی اسید فولیک طی سال های 87 و 88 در شهرستان خرم آباد انجام شد.مواد و روش ها: مطالعه بصورت مداخله ای بر روی 61 بیمار مبتلا به آکنه وولگاریس شدید و متوسط مقاوم به درمان شامل 38 زن و 23 مرد با سن 6±23.6 سال انجام شد. طی 30 روز به میزان 0.5mg.kg روزانه ایزوترتینوئین خوراکی برای افراد تجویز شد و از آنها خواسته شد که داروهای موثر بر سطح اسیدفولیک سرم استفاده نکنند و رژیم غذایی خود را ثابت نگه دارند. سطح اسید فولیک سرم قبل از شروع دارو و پس از یک ماه سنجیده شد و نتایج با آزمون T زوج مورد مقایسه قرار گرفت.یافته ها: میزان اسیدفولیک سرم قبل از شروع دارو 75.26±9.42nmol.lit و بعد از 30 روز به 23.64±8.42nmol.lit این کاهش با (0.008=p) معنی دار بود.بحث و نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان می دهد که مصرف 30 روزه ایزوترتینوئین خوراکی باعث کاهش سطح اسید فولیک سرم می شود که با توجه به نقش مهم اسیدفولیک لازم است پژوهش دیگری با روزهای بالاتر و مدت طولانی تر و همچنین بر روی سایر فاکتور های موثر بر متابولیسم اسیدفولیک انجام شود. همچنین مصرف مکمل اسیدفولیک حین مصرف ایزوترتینوئین پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امیرجوانبخت، امیرمجدالدین، مطوریان پور، حسین، و طراحی، محمدجواد. (1390). بررسی اثر ایزوترتینوئین خوراکی بر سطح فولات سرم. یافته، 12(1 (پیاپی 47))، 87-90. SID. https://sid.ir/paper/449757/fa

    Vancouver: کپی

    امیرجوانبخت امیرمجدالدین، مطوریان پور حسین، طراحی محمدجواد. بررسی اثر ایزوترتینوئین خوراکی بر سطح فولات سرم. یافته[Internet]. 1390؛12(1 (پیاپی 47)):87-90. Available from: https://sid.ir/paper/449757/fa

    IEEE: کپی

    امیرمجدالدین امیرجوانبخت، حسین مطوریان پور، و محمدجواد طراحی، “بررسی اثر ایزوترتینوئین خوراکی بر سطح فولات سرم،” یافته، vol. 12، no. 1 (پیاپی 47)، pp. 87–90، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/449757/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button