مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

527
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

728
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین شیوع و تعیین حساسیت باکتریایی جدایه های ترموفیلیک کمپیلوباکتر از جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 185 | صفحه پایان 189

چکیده

 سابقه و هدف: کمپیلوباکترهای ترموفیلیک از عوامل مهم گاستروآنتریت عفونی انسان در سرتاسر دنیا است که عمده موارد آن را به مصرف فرآورده های تهیه شده از گوشت مرغ نسبت می دهند. تحقیق حاضر با هدف تعیین فراوانی گونه های ترموفیلیک کمپیلوباکتر در دستگاه گوارش جوجه گوشتی و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن ها طراحی شد.مواد و روش ها: طی شش ماه دوم سال 1393, از 30 مزرعه صنعتی پرورش جوجه گوشتی, 150 نمونه مدفوع پرنده اخذ و به آزمایشگاه منتقل شد. نمونه ها در شرایط میکروآئروفیلیک و در محیط بروسلا آگار انکوبه و سپس با کربول فوشین رنگ آمیزی و با آزمایشات تحرک, اکسیداز و کاتالاز تایید شدند. برای شناسایی کمپیلوباکتر ژژونی از آزمایش هیدرولیز هیپورات سدیم و برای گونه های کلی و لاری از آزمایش هیدرولیز ایندوکسیل استات استفاده شد. برای ارزیابی مقاومت آنتی باکتریال گونه های ترموفیلیک کمپیلوباکتر نیز از روش انتشاری استفاده شد.یافته ها: در مجموع 80 درصد گله های پرورشی و 65.3 درصد نمونه های اخذ شده به گونه های ترموفیلیک کمپیلوباکتر آلوده بودند. از 98 جدایه کمپیلوباکتر, 79.59 درصد به گونه ژژونی و 20.4 درصد به گونه کلی تعلق داشتند. بیش ترین مقاومت به ترتیب مربوط به نالیدیکسیک اسید (67 درصد), سیپروفلوکساسین (56 درصد) و تتراسایکلین (56 درصد) و کم ترین مقاومت به جنتامایسین (0 درصد), کلرامفنیکل (2.5 درصد) و اریترومایسین (3 درصد) بود.استنتاج: پدیده مقاومت به چند آنتی بیوتیک در جدایه ها وجود داشت. هیچ سویه ای که به تمام آنتی بیوتیک ها حساس باشد, وجود نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بابایی نژادبصیری، فریدون، حقیقی خوشخو، پیام، و اکبری آزاد، گیتا. (1395). تعیین شیوع و تعیین حساسیت باکتریایی جدایه های ترموفیلیک کمپیلوباکتر از جوجه های گوشتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 26(136)، 185-189. SID. https://sid.ir/paper/44988/fa

    Vancouver: کپی

    بابایی نژادبصیری فریدون، حقیقی خوشخو پیام، اکبری آزاد گیتا. تعیین شیوع و تعیین حساسیت باکتریایی جدایه های ترموفیلیک کمپیلوباکتر از جوجه های گوشتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1395؛26(136):185-189. Available from: https://sid.ir/paper/44988/fa

    IEEE: کپی

    فریدون بابایی نژادبصیری، پیام حقیقی خوشخو، و گیتا اکبری آزاد، “تعیین شیوع و تعیین حساسیت باکتریایی جدایه های ترموفیلیک کمپیلوباکتر از جوجه های گوشتی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 26، no. 136، pp. 185–189، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/44988/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button