مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

673
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

743
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین فاکتور معادل سمیت و باقی مانده ترکیبات هیدروکربن های پلی آروماتیک در بافت خوراکی ماهی کپور دریای خزر

صفحات

 صفحه شروع 209 | صفحه پایان 214

چکیده

 سابقه و هدف: هیدروکربورهای نفتی از جمله ترکیبات آروماتیک چند حلقه ای است که به دلیل به سمیت بالا یکی از منابع آلوده کننده دریای خزر محسوب می شود. افزایش غلظت این هیدروکربن ها در محیط زیست, علاوه بر اثرات منفی بر زندگی آبزیان, بر سلامتی انسان نیز اثرات سوء دارد. این مطالعه به بررسی غلظت ترکیبات نفتی 1 polycyclic Aromatic Hydrocarbon در بافت خوراکی ماهی کپور دریای خزر در سال 1389 می پردازد.مواد و روش ها: 28 نمونه ماهی کپور در پره های صیادی و به وسیله ترال طی فصول زمستان و بهار تهیه شد. نمونه ها پس از آماده سازی به روش استاندارد و بوسیله دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا اندازه گیری گردید.یافته ها: در 82 درصد نمونه از ماهیان ( 23 نمونه) ترکیبات 3, 4 و 5 حلقه ای 16PAHs شناسایی شد. نتایج نشان داد که میانگین و خطای معیار غلظت 16PAHs در بافت خوراکی ماهی کپور خزر برابر با 2.21±0.42 میکروگرم بر گرم وزن خسک بوده است.استنتاج: فراوانی ترکیباتی هم چون Fluoranthene pyrene, Benzo(a)pyrene و chrysene در بافت خوراکی ماهی کپور دریای خزر به ترتیب 75, 61, 43 و 36 درصد بود و همچنین ترکیب Benzo(a)pyrene دارای بالاترین شاخص معادل سمیت در میان هشت ترکیب سرطان زا بوده است. بنابراین مصرف این گونه ماهی ها توسط انسان می تواند با ریسک همراه باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نصراله زاده ساروی، حسن، یونسی پور، حوریه، و پورنگ، نیما. (1393). تعیین فاکتور معادل سمیت و باقی مانده ترکیبات هیدروکربن های پلی آروماتیک در بافت خوراکی ماهی کپور دریای خزر. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 24(113)، 209-214. SID. https://sid.ir/paper/45303/fa

    Vancouver: کپی

    نصراله زاده ساروی حسن، یونسی پور حوریه، پورنگ نیما. تعیین فاکتور معادل سمیت و باقی مانده ترکیبات هیدروکربن های پلی آروماتیک در بافت خوراکی ماهی کپور دریای خزر. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1393؛24(113):209-214. Available from: https://sid.ir/paper/45303/fa

    IEEE: کپی

    حسن نصراله زاده ساروی، حوریه یونسی پور، و نیما پورنگ، “تعیین فاکتور معادل سمیت و باقی مانده ترکیبات هیدروکربن های پلی آروماتیک در بافت خوراکی ماهی کپور دریای خزر،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 24، no. 113، pp. 209–214، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/45303/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button