مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,200
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

835
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی خطر غذایی فلزات سرب، کادمیوم، مس و روی ناشی از مصرف ماهی

صفحات

 صفحه شروع 163 | صفحه پایان 170

چکیده

 سابقه و هدف: آزاد شدن فلزات از فعالیت های مختلف طبیعی و انسانی, تجمع زیستی, تجزیه ناپذیری زیستی و سمیت, حتی در غلظت های کم آن ها تهدیدی جدی برای موجودات و حتی انسان ها بوجود آورده است. در مطالعه حاضر غلظت فلزات سنگین سرب, کادمیوم, روی و مس در بافت خوراکی (عضله و پوست) ماهی سفید به دست آمده از تالاب بین المللی میانکاله و همچنین ارزیابی خطر غذایی ناشی از مصرف آن مورد بررسی قرار گرفته است.مواد و روش ها: به منظور بررسی غلظت های فلزات سنگین تعداد 20 قطعه ماهی سفید با مجوز سازمان محیط زیست از تالاب بین المللی میانکاله در فصل صید جمع آوری گردید. غلظت فلزات مورد مطالعه با دستگاه جذب اتمی جذب اتمی در بافت های پوست و عضله تعیین شد.یافته ها: میانگین غلظت سرب, کادمیوم, روی و مس در بافت پوست به ترتیب 3.38±0.38, 0.48±0.09, 40.55±6.10, 3.34±0.92 و در بافت عضله به ترتیب 2.08±0.21, 0.39±0.06, 16.52±3.23 و 4.54±1.10 میکروگرم بر گرم وزن تر به دست آمد. نتایج میزان فلزات تفاوت معنی داری را بین بافت پوست و عضله نشان داد (p<0.01). مقایسه میزان جذب روزانه و هفتگی فلزات با میزان مجاز ارائه شده توسط سازمان بهداشت جهانی و فائو نشان داد که میزان جذب شده پایین تر از حداکثر میزان قابل قبول توسط این سازمان ها می باشد.استنتاج: مقایسه میزان فلزات در ماهی سفید مورد مطالعه با میزان های استاندارد نشان داد که میزان روی و مس در مقایسه با استانداردهای جهانی پایین تر بود و به نظر می رسد از لحاظ بهداشتی مشکلی را برای مصرف کنندگان خود ایجاد نکرده است. اما میزان فلزات کادمیوم و سرب بالاتر از استانداردهای جهانی به دست آمد, باید منابع آلاینده تالاب به این فلزات (پساب های کشاورزی و صنایع) که از طریق رودخانه وارد می شوند به طور جدی تحت کنترل و مدیریت قرار گیرند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسن پور، مهدی، رجایی، قاسم، سینکاکریمی، محمدحسین، فردوسیان، فاطمه، و مقصودلوراد، رقیه. (1393). ارزیابی خطر غذایی فلزات سرب, کادمیوم, مس و روی ناشی از مصرف ماهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 24(113)، 163-170. SID. https://sid.ir/paper/45309/fa

    Vancouver: کپی

    حسن پور مهدی، رجایی قاسم، سینکاکریمی محمدحسین، فردوسیان فاطمه، مقصودلوراد رقیه. ارزیابی خطر غذایی فلزات سرب, کادمیوم, مس و روی ناشی از مصرف ماهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1393؛24(113):163-170. Available from: https://sid.ir/paper/45309/fa

    IEEE: کپی

    مهدی حسن پور، قاسم رجایی، محمدحسین سینکاکریمی، فاطمه فردوسیان، و رقیه مقصودلوراد، “ارزیابی خطر غذایی فلزات سرب, کادمیوم, مس و روی ناشی از مصرف ماهی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 24، no. 113، pp. 163–170، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/45309/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button