مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

957
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

680
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اندازه گیری غلظت فلزات سنگین و ارزیابی خطر ناشی از آنها در گونه های مختلف ماهی

صفحات

 صفحه شروع 118 | صفحه پایان 132

چکیده

 سابقه و هدف ماهی ها از منابع پروتئینی مهم برای سلامت انسان هستند و بخش مهمی از رژیم غذایی انسان را تشکیل می دهند, از این رو ضروری است که غلظت فلزات سنگین در ماهی های تجاری به منظور ارزیابی احتمال خطر مصرف ماهی مورد بررسی قرار گیرند. مواد و روش ها تعداد 60 نمونه ماهی از4گونه مختلف کولی, سفید, سوف و قزل آلا در پاییز 1395 از بازار بزرگ ماهی رشت, به صورت تصادفی تهیه شد. پس از آماده سازی و هضم شیمیایی نمونه ها توسط مایکروویو, مقدار فلزات سنگین توسط دستگاه پلاسمای جفت شده القایی با طیف نشر نوری (ICP-OES) تعیین شدند. به منظور ارزیابی ریسک بهداشتی ناشی از مواجهه با فلزات سنگین در نمونه های ماهی, بر مبنای روش آژانس حفاظت محیط زیست آمریکا عمل شد. یافته ها بیش ترین غلظت فلزات سنگین به ترتیب, جیوه در ماهی سفید (23/0 ± 29/1), سرب در ماهی سفید (75/0 ± 54/4), کادمیوم در ماهی قزل آلا (01/0 ± 07/0), آرسنیک در ماهی سفید (15/0 ± 36/1), نیکل در ماهی سفید (07/0 ± 61/0), قلع در ماهی سفید (05/0 ± 63/0) و کروم در ماهی سوف (04/0 ± 52/1) میکروگرم بر گرم, به دست آمد. خطرپذیری غیر سرطانی برای همه فلزات سنگین و در همه گونه ماهی ها کم تر از یک بود. استنتاج: غلظت فلزات در این گونه ها از نقطه نظر مسمومیت, برای مصرف انسان قابل قبول است. شاخص خطر در ماهی های مختلف مورد مطالعه معمولی کمتر از یک بود, که نشان می دهد مصرف ماهی سبب بروز عوارض سوء بهداشتی برای مصرف کنندگان نمی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    عبادی فتح آباد، ایوب، تاجیک، حسین، و شریعتی فر، نبی. (1397). اندازه گیری غلظت فلزات سنگین و ارزیابی خطر ناشی از آنها در گونه های مختلف ماهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 28(168 )، 118-132. SID. https://sid.ir/paper/45587/fa

    Vancouver: کپی

    عبادی فتح آباد ایوب، تاجیک حسین، شریعتی فر نبی. اندازه گیری غلظت فلزات سنگین و ارزیابی خطر ناشی از آنها در گونه های مختلف ماهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1397؛28(168 ):118-132. Available from: https://sid.ir/paper/45587/fa

    IEEE: کپی

    ایوب عبادی فتح آباد، حسین تاجیک، و نبی شریعتی فر، “اندازه گیری غلظت فلزات سنگین و ارزیابی خطر ناشی از آنها در گونه های مختلف ماهی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 28، no. 168 ، pp. 118–132، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/45587/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا