مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

852
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

156
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

درشت مغذی ها و پاسخ های التهابی پس از جذب غذا در سندرم متابولیک: مروری بر شواهد موجود

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 مقدمه: افزایش سطح بیومارکرهای التهابی پس از جذب غذا, محرکی در جهت شروع و پیشروی فرایندهای التهابی سیستمیک در بیماری های مزمن می باشد. به نظر می رسد فرایندهای التهابی مستقل از سطح لیپیدهای خونی موجب افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی و سندرم متابولیک می گردند. ترکیب درشت مغذی های رژیم غذایی به عنوان یکی از مهم ترین عوامل تعیین کننده موفقیت در کنترل فرایندهای التهابی در سندرم متابولیک مطرح شده است. هدف از بررسی حاضر, مروری بر پژوهش های انجام شده در زمینه درشت مغذی ها و پاسخ های التهابی پس از جذب غذا در سندرم متابولیک بود.روش ها: برای این منظور از جستجو در PubMed/Medline بین سال های 1970 تا 2011 با کلید واژه های Macronutrient, High/low-carbohydrate, Fat, Protein meal, postprandial/acute Inflammation, Endothelial function, Metabolic syndrome و هر یک از بیومارکرهای التهابی استفاده شد. مطالعات حیوانی و انسانی که به صورت مقطعی, آینده نگر و کارآزمایی های بالینی انجام شده بودند, در این مطالعه وارد شدند.یافته ها: دریافت درشت مغذی ها به ویژه دریافت کربوهیدرات در وعده غذایی منجر به افزایش سطح شاخص های التهابی پس از جذب غذا در افراد سالم و بیماران می گردد. در این میان به نظر می رسد بیشترین شدت و پایداری اثر بر فرایندهای استرس اکسیداتیو و پاسخ التهابی پس از جذب در میان درشت مغذی ها به کربوهیدرات رژیم غذایی اختصاص داشته باشد. پس از کربوهیدرات ها, چربی ها نیز بیش از پروتئین منجر به القای پاسخ التهابی پس از جذب غذا می شوند. در بین انواع چربی ها, مصرف w3 در دوز بالا و (Monounsaturated fatty acid) MUFA با کاهش سطح سرمی بیومارکرهای التهابی و آدیپوسیتوکین های پس از مصرف غذا همراه بود.نتیجه گیری: به نظر می رسد از میان درشت مغذی های رژیم غذایی, کربوهیدرات بیشترین نقش را در پیشروی عوامل خطر سنتی سندرم متابولیک و فرایندهای التهابی پس از غذا ایفا می نماید. با این وجود انجام تحقیقات بیشتر و نیز تعدیل نقایص طراحی مطالعات موجود, موید نتایج نهایی خواهد بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رجایی، سمیه السادات، و اسماعیل زاده، احمد. (1390). درشت مغذی ها و پاسخ های التهابی پس از جذب غذا در سندرم متابولیک: مروری بر شواهد موجود. مجله دانشکده پزشکی اصفهان، 29(164)، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/453220/fa

    Vancouver: کپی

    رجایی سمیه السادات، اسماعیل زاده احمد. درشت مغذی ها و پاسخ های التهابی پس از جذب غذا در سندرم متابولیک: مروری بر شواهد موجود. مجله دانشکده پزشکی اصفهان[Internet]. 1390؛29(164):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/453220/fa

    IEEE: کپی

    سمیه السادات رجایی، و احمد اسماعیل زاده، “درشت مغذی ها و پاسخ های التهابی پس از جذب غذا در سندرم متابولیک: مروری بر شواهد موجود،” مجله دانشکده پزشکی اصفهان، vol. 29، no. 164، pp. 0–0، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/453220/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button