مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,603
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

432
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط عفونت هلیکوباکتر پیلوری و شدت آن با عادات غذایی

صفحات

 صفحه شروع 186 | صفحه پایان 192

چکیده

 زمینه: سرطان معده شایع ترین بدخیمی در ایران به شمار می رود. هلیکوباکترپیلوری و برخی اجزای رژیم غذایی از جمله عوامل خطر بروز این بیماری هستند اما بررسی ها روی ارتباط متقابل این دو عامل در دنیا اندک است. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین ابتلا به عفونت هلیکوباکترپیلوری و شدت آن با رژیم غذایی در تبریز طراحی شد.روش ها: این بررسی یک مطالعه مقطعی- توصیفی بود. نمونه ها 86 نفر از افرادی بودند که در مرکز تحقیقات گوارش و کبد تبریز تحت آندوسکوپی فوقانی قرار گرفتند. پرسشنامه حاوی اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه بسامد خوراک برای افراد پر شد و نمونه ای از آنتر برای بررسی پاتولوژیک ارسال گردید. تحلیل داده ها با آزمون های غیرپارامتریک انجام شد. یافته ها: میزان آلودگی به هلیکوباکترپیلوری بر اساس بررسی پاتولوژیک (هماتوکسیلن- ائوزین) 42.6 درصد بود. مثبت بودن عفونت HP با میزان مصرف هفتگی ماهی P=0.007)), فلفل سبز (P=0.01) و آب (P=0.016) ارتباط معکوس و با میزان مصرف هفتگی تن ماهی (P=0.015) و چای (P=0.046) ارتباط مستقیم داشت. شدت عفونت HP با میزان مصرف هفتگی ماهی (P=0.001), فلفل سبز (P=0.045) و آب (P=0.001) ارتباط معکوس و با میزان مصرف هفتگی تن ماهی (P=0.011) و قند (P=0.044) ارتباط مستقیم داشت. نتیجه گیری: نتایج نشان دهنده احتمال تاثیر برخی مواد غذایی مانند ماهی (به جز تن ماهی), فلفل سبز و آب بر ابتلا به HP و نیز شدت این عفونت است. با توجه به محدودیت های این مطالعه, برای اثبات یافته ها و دستیابی به جزییات بیشتر, انجام بررسی های جامع تر و دقیق تر ضروری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مدرسی، ژابیز، استادرحیمی، علیرضا، صومی، محمدحسین، روشنگر، لیلا، پورقاسم گرگری، بهرام، و حلیمی، منیره. (1390). ارتباط عفونت هلیکوباکتر پیلوری و شدت آن با عادات غذایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (بهبود) (journal of kermanshah university of medical sciences)، 15(3)، 186-192. SID. https://sid.ir/paper/453784/fa

    Vancouver: کپی

    مدرسی ژابیز، استادرحیمی علیرضا، صومی محمدحسین، روشنگر لیلا، پورقاسم گرگری بهرام، حلیمی منیره. ارتباط عفونت هلیکوباکتر پیلوری و شدت آن با عادات غذایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (بهبود) (journal of kermanshah university of medical sciences)[Internet]. 1390؛15(3):186-192. Available from: https://sid.ir/paper/453784/fa

    IEEE: کپی

    ژابیز مدرسی، علیرضا استادرحیمی، محمدحسین صومی، لیلا روشنگر، بهرام پورقاسم گرگری، و منیره حلیمی، “ارتباط عفونت هلیکوباکتر پیلوری و شدت آن با عادات غذایی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (بهبود) (journal of kermanshah university of medical sciences)، vol. 15، no. 3، pp. 186–192، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/453784/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button