مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,656
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

843
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی و شناسایی لاکتیک اسید باکتری های ترخینه به عنوان فراورده ای سنتی با خاصیت دارویی علیه میکروارگانیسم های بیماری زا

صفحات

 صفحه شروع 245 | صفحه پایان 255

چکیده

 مقدمه: ترخینه یک غذای نیمه آماده و از محصولات تخمیری سنتی غرب ایران (کرمانشاه, ایلام, کردستان و لرستان) است. ترخینه تر دارای اثرات ضد میکروبی نیز می باشد و در مناطق کردنشین به عنوان داروی سنتی برای درمان بیماری هایی با علایم عفونت های مجاری فوقانی دستگاه تنفسی به کار می رود. هدف از این پژوهش شناسایی فلور میکروبی ترخینه سنتی و صنعتی جهت تعیین قابلیت این غذا به عنوان یک فراورده سنتی سلامتی زا با پتانسیل پروبیوتیکی می باشد.مواد و روش: در این پژوهش, نمونه های ترخینه خشک, ترخینه تر و ترخینه صنعتی با توجه به روش های استاندارد از نظر کل جمعیت میکروبی, PH و میزان رطوبت بررسی شدند و سپس انواع گونه های لاکتیک اسید باکتری ها براساس خصوصیات بیوشیمیایی و مورفولوژیکی مورد جداسازی و شناسایی قرار گرفت.یافته ها: نتایج این پژوهش نشان داد که نمونه ترخینه تر دارای بیشترین مقدار لاکتیک اسید باکتری بود که شامل L.nagelii (%67), L.bifermentans(%21.3), Leu.cermoris(%6), L.fructosus(%1.45), L.fermentum(%1), L.intestinalis(%0.9), L.agilis(%0.9), L.acidipiscis(%0.45), می شد و 1% از ایزوله ها نیز ناشناخته باقی ماند. نمونه هایی که به روش صنعتی خشک شده بودند حاوی لاکتیک اسید باکتری از جنس و گونه L.plantarum بود, اما نمونه ترخینه ای که به روش سنتی خشک شده است, فاقد لاکتیک اسید باکتری بود.بحث و نتیجه گیری: با توجه به محتوای بالای لاکتیک اسید باکتری ها در محصول سنتی ترخینه ی تر, تولید صنعتی و بهینه سازی روند تولید آن پیشنهاد می گردد و می توان مصرف این ماده ی غذایی را به عنوان یک مکمل غذایی فراسودمند توصیه کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طباطبایی یزدی، فریده، علیزاده بهبهانی، بهروز، قیطران پور، آرش، و مرتضوی، سیدعلی. (1393). جداسازی و شناسایی لاکتیک اسید باکتری های ترخینه به عنوان فراورده ای سنتی با خاصیت دارویی علیه میکروارگانیسم های بیماری زا. علوم پزشکی صدرا، 2(3)، 245-255. SID. https://sid.ir/paper/238818/fa

    Vancouver: کپی

    طباطبایی یزدی فریده، علیزاده بهبهانی بهروز، قیطران پور آرش، مرتضوی سیدعلی. جداسازی و شناسایی لاکتیک اسید باکتری های ترخینه به عنوان فراورده ای سنتی با خاصیت دارویی علیه میکروارگانیسم های بیماری زا. علوم پزشکی صدرا[Internet]. 1393؛2(3):245-255. Available from: https://sid.ir/paper/238818/fa

    IEEE: کپی

    فریده طباطبایی یزدی، بهروز علیزاده بهبهانی، آرش قیطران پور، و سیدعلی مرتضوی، “جداسازی و شناسایی لاکتیک اسید باکتری های ترخینه به عنوان فراورده ای سنتی با خاصیت دارویی علیه میکروارگانیسم های بیماری زا،” علوم پزشکی صدرا، vol. 2، no. 3، pp. 245–255، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/238818/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button