مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,489
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

756
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی و بررسی میزان تولید اسید لاکتیک در لاکتوباسیلوس های بومی استان چهارمحال و بختیاری جداسازی شده از محصولات لبنی

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 52

چکیده

 مقدمه: قرن هاست که باکتری های اسیدلاکتیک در محصولات لبنی تخمیری به دلیل مشارکت در ایجاد عطر و طعم, بافت و در بسیاری موارد خواص پروبیوتیکی اسفاده می شوند. از آن جایی که کشت های آغازگر لاکتیکی در تولید مقدار بهینه اسید لاکتیک در فرآیند تولید انواع پنیر و ماست, استفاده می شوند, بررسی سویه های بومی مولد اسید لاکتیک می تواند با اهمیت باشد.مواد و روش ها: جداسازی لاکتوباسیلوس ها با کمک محیط کشت MRS از نمونه های مختلف انجام شد. سپس, بررسی تنوع و ویژگی های لاکتوباسیل های موجود در نمونه های مختلف از لحاظ توانایی تولید دی اکسید کربن از گلوکز, توانایی رشد در اسیدیته های 2.50 تا 8.50, غلظت های مختلف نمک 1.50 تا 10 درصد (وزنی/حجمی) و دماهای 15 و 45 درجه سانتی گراد بررسی شد. همچنین, توانایی حرکت باکتری ها, تولید اندول و تولید سولفید هیدروژن نیز بررسی شد. میزان تولید اسید لاکتیک کل در محیط شیر بدون چربی به روش تیتراسیون با سود یک درصد به شکل کمی محاسبه و میزان حضور ایزومر -L لاکتات با استفاده از کیت رندوکس انگلستان بررسی شد.نتایج: در این بررسی از 30 نمونه ماست و پنیر بومی نقاط مختلف استان 43 جدایه باسیل های گرم مثبت, کاتالاز منفی و اکسیداز منفی جداسازی شدند. همه جدایه ها به اسیدیته 2.5 مقاوم بودند و به ترتیب 30 و 69 درصد نمونه ها به غلظت های 7.5 و 10 درصد نمک حساس بودند. بیشترین تولید اسید لاکتیک در یکی از جدایه ها برابر با 1.8 درصد و -L لاکتات 6.8 گرم بر لیتر بود. این جدایه بر اساس آزمون های بیوشیمیایی به عنوان لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس شناسایی شد.بحث و نتیجه گیری: در اکثر جدایه ها میزان تولید اسید لاکتیک در دمای 37 درجه سانتی گراد بیشتر از دمای 25 درجه سانتی گراد ارزیابی شد که از نظر آماری در سطح یک درصد معنادار بود. با توجه به تولید مطلوب اسید لاکتیک در جدایه بومی و تحمل مناسب اسیدیته و نمک در آن, زمینه ای مناسب برای مطالعات تکمیلی و زمینه سازی برای کاربرد آن در صنایع غذایی فراهم است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سرمست قهفرخی، الهام، مبینی دهکردی، محسن، و بهشتی مآل، کیوان. (1391). جداسازی و بررسی میزان تولید اسید لاکتیک در لاکتوباسیلوس های بومی استان چهارمحال و بختیاری جداسازی شده از محصولات لبنی. زیست شناسی میکروارگانیسم ها، 1(3)، 41-52. SID. https://sid.ir/paper/237282/fa

    Vancouver: کپی

    سرمست قهفرخی الهام، مبینی دهکردی محسن، بهشتی مآل کیوان. جداسازی و بررسی میزان تولید اسید لاکتیک در لاکتوباسیلوس های بومی استان چهارمحال و بختیاری جداسازی شده از محصولات لبنی. زیست شناسی میکروارگانیسم ها[Internet]. 1391؛1(3):41-52. Available from: https://sid.ir/paper/237282/fa

    IEEE: کپی

    الهام سرمست قهفرخی، محسن مبینی دهکردی، و کیوان بهشتی مآل، “جداسازی و بررسی میزان تولید اسید لاکتیک در لاکتوباسیلوس های بومی استان چهارمحال و بختیاری جداسازی شده از محصولات لبنی،” زیست شناسی میکروارگانیسم ها، vol. 1، no. 3، pp. 41–52، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/237282/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button