مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,621
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

242
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط بین ترکیبات شیمیایی دانه بادام زمینی با مقاومت آن در برابر کپک Aspergillus flavus

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 بادام زمینی (آراچیس هیپوجیا), یکی از حساس ترین محصولات کشاورزی در برابر هجوم کپک Aspergillus flavus می باشـد. به منظور تشـخیص ارتـباط بین مقـدار ترکـیبات شیـمیایی بادام زمینـی با مقـاومت آن در برابر کپـک Aspergillus flavus, 4 واریته بادام زمینی به نام های گلی, محلی, چینی و هندی از استان گلستان جمع آوری و پس از اندازه گیری مقدار ترکیبات شیمیایی, به هر 20 گرم بادام زمینی ضدعفونی شده, تعداد (2×106 اسپور در میلی لیتر) اضافه و به مدت 8 روز در دمای 26 درجه سانتی گراد گرم خانه گذاری شد. مقدار ترکیبات شیمیایی ارقام مختلف بادام زمینی عبارت است از رطوبت: 56/3-33/3 درصد, پروتئین: 28/24-02/20 درصد, چربی: 26/55-77/44 درصد, اسید اولئیک: 33/53-16/43 درصد, اسید لینولئیک: 84/36-19/25 درصد, خاکستر: 43/2-98/1 درصد و قند احیا کننده: 53/4-56/3 درصد. در پایان 8 روز واریته های گلی و محلی به ترتیب بیشترین و واریته های هندی و چینی کمترین مقاومت را در برابر کپک مورد نظر دارا بودند. به علاوه مشاهده شد که واریته گلی و هندی به ترتیب کمترین و بیشترین میزان تولید آفلاتوکسین B1 را دارا بودند. ارتباط معنی داری بین مقدار ترکیبات شیمیایی بادام زمینی با میزان رشد کپک وجود دارد. به طوری که با افزایش مقاومت, مقادیر پروتئین و اسید اولئیک افزایش و مقادیر چربی و اسید لینولئیک به صورت معنی داری کاهش می یابد اما ارتباطی بین میزان خاکستر و قند با مقاومت بادام زمینی در برابر کپک Aspergillus flavus مشاهده نشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیمی، طیبه، خمیری، مرتضی، مقصودلو، یحیی، و احمدی گل سفیدی، مازیار. (1388). ارتباط بین ترکیبات شیمیایی دانه بادام زمینی با مقاومت آن در برابر کپک Aspergillus flavus. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 16(1 - الف (ویژه نامه))، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/458105/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیمی طیبه، خمیری مرتضی، مقصودلو یحیی، احمدی گل سفیدی مازیار. ارتباط بین ترکیبات شیمیایی دانه بادام زمینی با مقاومت آن در برابر کپک Aspergillus flavus. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1388؛16(1 - الف (ویژه نامه)):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/458105/fa

    IEEE: کپی

    طیبه ابراهیمی، مرتضی خمیری، یحیی مقصودلو، و مازیار احمدی گل سفیدی، “ارتباط بین ترکیبات شیمیایی دانه بادام زمینی با مقاومت آن در برابر کپک Aspergillus flavus،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 16، no. 1 - الف (ویژه نامه)، pp. 0–0، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/458105/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button