Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,454
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

539
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثر ضد باکتریایی اسانس و عصاره متانولی کاکوتی کوهی بر برخی از باکتری های بیماری زا

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 6

چکیده

 طب سنتی ایران برای درمان سرماخوردگی, ناراحتی های گوارشی و التهاب به فراوانی استفاده می شود, از گیاهان خانواده نعناع می باشد. اثرات ضدباکتریایی, ضد قارچی, آنتی اکسیدانتی و ضد التهابی آن گزارش شده است. در این پژوهش فعالیت ضد باکتریایی اسانس و عصاره متانولی کاکوتی کوهی بر برخی باکتری های بیماری زا بررسی شد. روش بررسی: گیاه کاکوتی کوهی در زمان گلدهی جمع آوری و در هرباریوم دانشکده کشاورزی شناسایی شد. جهت تهیه عصاره روش ماسراسیون و اسانس روش تقطیر با آب مورد استفاده قرار گرفت. در ادامه فعالیت ضد باکتریایی اسانس و عصاره متانولی کاکوتی کوهی بر علیه باکتری هایPseudomonas aeroginosa ,Salmonella enterica Enterobacter aerogenes Staphylococcus aureus,Listeria monocytogenes و Bacillus cereus با استفاده از روش انتشار در آگار به کمک دیسک بررسی گردید و حداقل غلظت مهار کنندگی (MIC) و حداقل غلظت میکروب کشی (MBC) آنها با استفاده از روش رقت لوله ای تعیین گشت.یافته ها: رشد همه باکتری های مورد بررسی به جز سودوموناس آئروژینوزا به وسیله اسانس و عصاره متانولی کاکوتی کوهی مهار شد. حداقل غلظت مهار کنندگی اسانس برای لیستریا منوسیتوژنز 0/125 µg/ml و برای سالمونلا انتریکا و انتروباکتر آئروژنز 0/25 µg/ml بود که با حداقل غلظت میکروب کشی اسانس برابر می باشد. در مورد عصاره متانولی حداقل غلظت مهار کنندگی و میکروب کشی برای لیستریا منوسیتوژنز1 µg/ml , سالمونلا انتریکا, استافیلوکوکوس اورئوس و انتروباکتر آئروژنز 2 µg/ml مشاهده شد.نتیجه گیری: اسانس و عصاره متانولی کاکوتی کوهی اثر ضد باکتریایی قوی بر روی بسیاری از باکتری های بیماری زا به ویژه لیستریا منوسیتوژنز دارد. در مقایسه با عصاره متانولی, اسانس تاثیر بیشتری بر روی باکتری های مورد بررسی دارد, زیرا در غلظت های کمتری قادر به جلوگیری از رشد باکتری ها می باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلطانی نژاد، شهلا، ستایی مختاری، طیبه، و رهبریان، پرویز. (1389). مطالعه اثر ضد باکتریایی اسانس و عصاره متانولی کاکوتی کوهی بر برخی از باکتری های بیماری زا. زیست فناوری میکروبی، 2(5)، 1-6. SID. https://sid.ir/paper/459236/fa

    Vancouver: کپی

    سلطانی نژاد شهلا، ستایی مختاری طیبه، رهبریان پرویز. مطالعه اثر ضد باکتریایی اسانس و عصاره متانولی کاکوتی کوهی بر برخی از باکتری های بیماری زا. زیست فناوری میکروبی[Internet]. 1389؛2(5):1-6. Available from: https://sid.ir/paper/459236/fa

    IEEE: کپی

    شهلا سلطانی نژاد، طیبه ستایی مختاری، و پرویز رهبریان، “مطالعه اثر ضد باکتریایی اسانس و عصاره متانولی کاکوتی کوهی بر برخی از باکتری های بیماری زا،” زیست فناوری میکروبی، vol. 2، no. 5، pp. 1–6، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/459236/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا