مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,672
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

378
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مروری بر روش های مختلف ارزیابی پیروی از الگوی غذایی مدیترانه ای در مطالعات اپیدمیولوژیک

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 مقدمه: الگوی غذایی مدیترانه ای می تواند نقش بسزایی در سیاست های کاهش تغییرات نامطلوب محیطی داشته باشد, ولی تفسیر های زیادی از چگونگی امتیازدهی (Scoring) به این الگوی غذایی وجود دارد. مطالعه حاضر با هدف مرور روش های مورد استفاده در مطالعات اپیدمیولوژیک برای ارزیابی پیروی جمعیت های مختلف از الگوی غذایی مدیترانه ای انجام شد.روش ها: جستجو در منابع انگلیسی زبان در PubMed بر روی شاخص های تبعیت از الگوی غذایی مدیترانه ای با کلید واژه های مرتبط با Mediterranean diet adherence و به نتایج منتشر شده تا سال 2011 محدود شد. همچنین جستجوی دستی بر روی منابع مقاله های به دست آمده انجام شد. در نهایت از میان 105 مطالعه که پیامدهای متفاوتی را بررسی کرده بودند, 35 مطالعه که روش های متفاوت امتیازدهی را استفاده کرده بودند در این مطالعه گنجانده شد.یافته ها: به طور کلی روش های ارزیابی میزان تبعیت از رژیم مدیترانه ای در چهار دسته طبقه بندی می شوند: 1) در نظر گرفتن امتیاز مثبت و منفی برای اجزای رژیم مدیترانه ای, 2) بیان میزان دریافت افراد به صورت درصدی از اجزای استاندارد, 3) بیان نسبت بین اجزای رژیم غذایی و 4) ترکیبی از دو یا سه روش یاد شده. در یک امتیازدهی کارآمد, انرژی دریافتی افراد بایستی تعدیل شود تا تخمین های به دست آمده, مستقل از تغییرات انرژی دریافتی باشند. بر اساس هدف مطالعه, متغیرهای مخدوشگر هم باید تعدیل شوند. استفاده از سهک های دریافت در امتیازدهی تمایز بهتری بین تفاوت دریافت ها در جمعیت مورد مطالعه ایجاد می کند. در هنگام امتیازدهی هر یک از اجزا باید امتیاز متفاوتی بسته به اثری که بر پیامد مورد نظر مطالعه دارند, دریافت کنند. یک امتیاز ترکیبی بر اساس هرم غذایی مدیترانه ای, که مصرف بیش از حد هر گروه غذایی با جریمه و غذاهای غیر مدیترانه ای با فاکتور وزن گیری در آن لحاظ شده باشد, بازتاب خوبی از میزان پیروی جمعیت مورد نظر از الگوی غذایی مدیترانه ای خواهد بود. روایی محتوای این امتیازدهی از طریق ارتباط مثبت مورد انتظار با دریافت های غذایی و بیوشیمیایی قابل اثبات است. همراه کردن بیومارکری همچون غلظت فولات پلاسما می تواند به عنوان ابزار تکمیلی برای بررسی تبعیت از رژیم غذایی مدیترانه ای موثر واقع شود.نتیجه گیری: شاخص های پیروی از رژیم مدیترانه ای, ابزارهای مفیدی برای مطالعه این الگو و ارتباط آن با سلامتی هستند که نیاز به تعریف کمی و دقیق تر دارند تا تمامی جوانب از جمله دربر گرفتن غذاهای مدیترانه ای خاص و اعتبارسنجی رویکرد الگوی غذایی با استفاده از بیومارکرها را مدنظر داشته باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صانعی، پروانه، و آزادبخت، لیلا. (1391). مروری بر روش ‌های مختلف ارزیابی پیروی از الگوی غذایی مدیترانه ‌ای در مطالعات اپیدمیولوژیک. مجله دانشکده پزشکی اصفهان، 30(177)، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/463208/fa

    Vancouver: کپی

    صانعی پروانه، آزادبخت لیلا. مروری بر روش ‌های مختلف ارزیابی پیروی از الگوی غذایی مدیترانه ‌ای در مطالعات اپیدمیولوژیک. مجله دانشکده پزشکی اصفهان[Internet]. 1391؛30(177):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/463208/fa

    IEEE: کپی

    پروانه صانعی، و لیلا آزادبخت، “مروری بر روش ‌های مختلف ارزیابی پیروی از الگوی غذایی مدیترانه ‌ای در مطالعات اپیدمیولوژیک،” مجله دانشکده پزشکی اصفهان، vol. 30، no. 177، pp. 0–0، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/463208/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button