مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,281
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

711
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اندازه گیری میزان فلوئور در منابع آب آشامیدنی شهر سنندج

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 24

چکیده

 مقدمه: فلوئور یکی از عناصر مهم در ترکیب دندان ها و استخوان ها به شمار می رود. این عنصر می تواند از راه های مختلف وارد بدن گردد ولی مهمترین راه دریافت آن توسط انسان از طریق آب آشامیدنی می باشد. افزایش فلوئور در بدن باعث لکدار شدن دندان, و کاهش آن باعث پوسیدگی دندان می گردد. میزان استاندارد فلوئور در آب آشامیدنی با توجه به دمای هوای محیط تعیین می گردد. به طوری که این میزان در فصول زمستان, به علت مصرف کمتر آب, بیشتر و در فصول تابستان, به علت مصرف بیشتر آب, کمتر می باشد.روش بررسی: در این مطالعه میزان فلوئور به مدت 1.5 سال در چهار منبع مختلف سطحی و زیرزمینی آب آشامیدنی شهر سنندج مورد آنالیز قرار گرفته است. و از هر منبع در هر ماه 4 نمونه برداشت شده است.یافته ها: نتایج این بررسی نشان داد که میزان فلوئور در اکثر منابع آب شهر سنندج کمتر از حد استاندارد توصیه شده می باشد (میانگین کل 0.31 mg/l). همچنین میزان فلوئور در آب منابع مختلف این شهر اختلاف معنی داری را نشان نمی دهد .(P>0.05)نتیجه گیری: به علت پایین بودن میزان فلوئور در آب آشامیدنی شهر سنندج, پیشنهاد می گردد با توجه به آب و هوای سرد کوهستانی شهر سنندج و پایین بودن سرانه مصرف آب بخصوص در زمستان و دریافت مقادیر ناچیز فلوئور از منابع دیگر, با فلوئور زنی آب و یا استفاده از دهان شویه های فلوراید, میزان فلوئور مورد نیاز مردم این شهر (به خصوص کودکان) تامین گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ملکی، افشین ، علوی بختیاروند، سیدنادعلی، صفری، مهدی، و رضایی، رضا. (1390). اندازه گیری میزان فلوئور در منابع آب آشامیدنی شهر سنندج. علوم بهداشتی جندی شاپور (JENTASHAPIR JOURNAL OF HEALTH SCIENCES)، 3(4)، 17-24. SID. https://sid.ir/paper/463212/fa

    Vancouver: کپی

    ملکی افشین ، علوی بختیاروند سیدنادعلی، صفری مهدی، رضایی رضا. اندازه گیری میزان فلوئور در منابع آب آشامیدنی شهر سنندج. علوم بهداشتی جندی شاپور (JENTASHAPIR JOURNAL OF HEALTH SCIENCES)[Internet]. 1390؛3(4):17-24. Available from: https://sid.ir/paper/463212/fa

    IEEE: کپی

    افشین ملکی، سیدنادعلی علوی بختیاروند، مهدی صفری، و رضا رضایی، “اندازه گیری میزان فلوئور در منابع آب آشامیدنی شهر سنندج،” علوم بهداشتی جندی شاپور (JENTASHAPIR JOURNAL OF HEALTH SCIENCES)، vol. 3، no. 4، pp. 17–24، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/463212/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button