مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

664
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

151
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر مکمل خوراکی روی (Zn) بر میزان آدیپونکتین پلاسما و مقاومت به انسولین در افراد مبتلا به دیابت نوع 2

صفحات

 صفحه شروع 398 | صفحه پایان 406

چکیده

 مقدمه: آدیپونکتین, آدیپوکینی است که به طور اختصاصی از بافت چربی ترشح می شود و دارای خصوصیات ضد دیابتی, ضد التهابی و ضد آتروژنی است. روی در افزایش حساسیت به انسولین و تحریک برداشت گلوکز نقش دارد. علاوه بر این, روی جزء ساختاری و عملکردی PPARg می باشد که فعالیت آن با افزایش بیان آدیپونکتین و افزایش حساسیت به انسولین همراه است. در این مطالعه ما به بررسی اثرات مکمل خوراکی روی بر سطح سرمی آدیپونکتین و وضعیت مقاومت به انسولین در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 پرداخته ایم.روش ها: این پژوهش به روش کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور بر روی 60 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 ملیتوس مراجعه کننده به مرکز دیابت گلابچی شهرستان کاشان صورت گرفت. افراد واجد شرایط به طور تصادفی به دو گروه دریافت کننده قرص گلوکونات روی (30 mg) و یا دریافت کننده دارونما تقسیم شدند و به مدت 12 هفته این مکمل ها را مصرف کردند. از کلیه بیماران مورد بررسی در شروع مطالعه و در انتهای ماه سوم, جهت اندازه گیری روی سرم, نمایه های گلیسمی, آدیپونکتین و hs-CRP در حالت ناشتا, خونگیری به عمل آمد.یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد پس از 3 ماه مصرف مکمل گلوکونات روی, میزان قند خون ناشتا در گروه مداخله کاهش و در گروه دارونما افزایش یافت؛ ولی هیچ یک از این تغییرات از نظر آماری معنی دار نبود. در گروه مداخله, سطح HbA1c کاهش و میزان آدیپونکتین سرم افزایش معنی داری یافت (به ترتیب P=0.005, 0.05=P) ولی در مقایسه با گروه دارونما اختلاف آنها معنی دار نبود. انسولین سرم نیز در گروه مداخله نسبت به گروه دارونما افزایش معنی داری یافت (0.03=P). تنها میزان قند خون ناشتا با تعدیل متغیرهای مخدوش گر نسبت به گروه دارونما کاهش معنی داری داشت (0.006=P). مصرف مکمل روی تاثیر معنی داری بر HOMA و شاخص التهابی hs-CRP نداشت.نتیجه گیری: در مطالعه حاضر مصرف مکمل روی با کاهش گلوکز ناشتای سرم همراه بود ولی در مورد تاثیر آن بر آدیپونکتین سرم, به مطالعات بیشتری نیاز است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اصغری، سمیه، حسین زاده، محمدجواد، مهاجری تهرانی، محمدرضا، و صحت، مجتبی. (1390). بررسی اثر مکمل خوراکی روی (Zn) بر میزان آدیپونکتین پلاسما و مقاومت به انسولین در افراد مبتلا به دیابت نوع 2. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 10(4 (پیاپی 38))، 398-406. SID. https://sid.ir/paper/464247/fa

    Vancouver: کپی

    اصغری سمیه، حسین زاده محمدجواد، مهاجری تهرانی محمدرضا، صحت مجتبی. بررسی اثر مکمل خوراکی روی (Zn) بر میزان آدیپونکتین پلاسما و مقاومت به انسولین در افراد مبتلا به دیابت نوع 2. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1390؛10(4 (پیاپی 38)):398-406. Available from: https://sid.ir/paper/464247/fa

    IEEE: کپی

    سمیه اصغری، محمدجواد حسین زاده، محمدرضا مهاجری تهرانی، و مجتبی صحت، “بررسی اثر مکمل خوراکی روی (Zn) بر میزان آدیپونکتین پلاسما و مقاومت به انسولین در افراد مبتلا به دیابت نوع 2،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 10، no. 4 (پیاپی 38)، pp. 398–406، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/464247/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button