مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,131
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

843
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه میزان تغییرات قند خون در دو روش بیهوشی عمومی و بیهوشی نخاعی در بیماران دیابتیک تحت جراحی ارتوپدی

صفحات

 صفحه شروع 16 | صفحه پایان 23

چکیده

 زمینه: بیماری دیابت خطر موربیدیته و مورتالیته پری اپراتیو را افزایش می دهد, در حالی که تلاش ها جهت کاستن از نوسانات قند خون حین عمل ادامه دارد و بدون نتیجه مانده است. هدف از این مطالعه مقایسه میزان تغییرات قند خون در دو روش بیهوشی عمومی و بیهوشی نخاعی در بیماران دیابتیک تحت جراحی ارتوپدی می باشد. روش کار: در این مطالعه مقطعی– تحلیلی آینده نگر میزان تغییرات قندخون در دو روش بیهوشی عمومی و بیهوشی نخاعی در 80 بیمار دیابتیک تحت جراحی ارتوپدی در فواصل قبل از عمل, بعد از برش جراحی, یک ساعت بعد و ریکاوری مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: 25 نفر(25/31%) از بیماران مرد و 55 نفر(8/68%) زن بودند. میانگین سنی بیماران گروه بی حسی نخاعی 73/10 ± 90/64 سال و میانگین سنی بیماران گروه بیهوشی عمومی 86/10 ± 78/60 سال بود. میانگین شاخص وزن بدن بیماران گروه بی حسی نخاعی 69/3 ± 85/27 کیلوگرم بر متر مربع و بیماران گروه بیهوشی عمومی 57/3 ± 43/29 کیلوگرم بر متر مربع بود. میانگین قندخون هر دو گروه بی حسی نخاعی و بیهوشی عمومی در طول ارزیابی مکرر به صورت معنی داری افزایش داشت ولی بین دو گروه این تغییرات معنی دار نبود. میزان تغییرات قندخون در طول ارزیابی در بیماران دو گروه ما بین نمونه بعد از انسزیون تا نمونه ریکاوری معنی دار بود. نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که سطح قندخون در طول عمل و بیهوشی در هر دو گروه به صورت مستمر بالا رفته است و این افزایش در گروه بیهوشی عمومی با شیب تندتر و البته در محدوده قابل قبول بوده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پریش، مسعود، عابدینی، نقی، محمودپور، عطا، قوجازاده، مرتضی، و خلیل آذر، هاله. (1396). مقایسه میزان تغییرات قند خون در دو روش بیهوشی عمومی و بیهوشی نخاعی در بیماران دیابتیک تحت جراحی ارتوپدی. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، 39(1 )، 16-23. SID. https://sid.ir/paper/46518/fa

    Vancouver: کپی

    پریش مسعود، عابدینی نقی، محمودپور عطا، قوجازاده مرتضی، خلیل آذر هاله. مقایسه میزان تغییرات قند خون در دو روش بیهوشی عمومی و بیهوشی نخاعی در بیماران دیابتیک تحت جراحی ارتوپدی. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز[Internet]. 1396؛39(1 ):16-23. Available from: https://sid.ir/paper/46518/fa

    IEEE: کپی

    مسعود پریش، نقی عابدینی، عطا محمودپور، مرتضی قوجازاده، و هاله خلیل آذر، “مقایسه میزان تغییرات قند خون در دو روش بیهوشی عمومی و بیهوشی نخاعی در بیماران دیابتیک تحت جراحی ارتوپدی،” مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، vol. 39، no. 1 ، pp. 16–23، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/46518/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button