مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

698
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

161
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

میزان لیپوپروتئین (آ) سرم و ارتباط آن با وضعیت و عادات تغذیه ای در زنان سنین باروری

صفحات

 صفحه شروع 7 | صفحه پایان 12

چکیده

 زمینه و اهداف: افزایش میزان پلاسمایی لیپوپروتئین (آ) آن با افزایش خطر ایجاد بیماری کرونری قلب همراه است. از طرف دیگر تاثیر عوامل رفتاری و تغذیه ای برسطح لیپوپروتئین (آ) سرم هنوز مورد سوال است. لذا این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین عادات غذایی و لیپوپروتئین (آ) در زنان سنین باروری شهر تبریز طراحی و اجرا گردید. روش بررسی: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی تحلیلی است که در آن 252 نفر از زنان 49- 15 ساله شهر تبریز بطور تصادفی از جمعیت عمومی سالم انتخاب شدند. برای هر کدام از افراد مورد مطالعه یک پرسشنامه دموگرافیک, یک پرسشنامه بسامد خوراک و دو روز یادآمد 24 تکمیل گردید. وزن و قد آنها با ترازوی سکا و متر پارچه ای چسبیده به دیوار اندازه گیری و نمایه توده بدن محاسبه گردید. همچنین 5 میلی لیتر خون وریدی جهت اندازه گیری لیپوپروتئین (آ) سرم گرفته شد. لیپوپروتئین (آ) به روش ایمونوتوربیدومتری اندازه گیری گردید. داده ها با استفاده از روش های آماری توصیفی, آنالیز واریانس, آزمون تی و همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: میانگین غلظت سرمی لیپوپروتئین (آ) 41.2±28.4 میلی گرم در دسی لیتر بود. فقط %44.6 زنان از نظر سطح سرمی لیپوپروتئین (آ) در محدوده طبیعی (کمتر از 30 میلی گرم در دسی لیتر) قرار داشتند و در %55.4 سطح لیپوپروتئین (آ) بالاتر از حد طبیعی بود. ارتباط معنی داری بین عادات غذایی, میزان مصرف روزانه کالری, چربی, پروتئین و سایر موادمغذی, سن, قد, وزن, نمایه توده بدن و دور وسط بازو با غلظت سرمی لیپوپروتئین (آ) وجود نداشت. تنها در زنانی که برنامه ورزشی منظم داشتند غلظت سرمی لیپوپروتئین (آ) پایین تر از زنانی بود که ورزش نمی کردند و یا برنامه ورزشی نامنظم داشتند (P<0.05).نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه غلظت سرمی لیپوپروتئین (آ) در درصد بالایی از زنان سنین باروری, بیشتر از مقادیر طبیعی است. علاوه بر این, ورزش منظم سبب کاهش مقادیر سرمی لیپوپروتئین (آ) می شود. لذا پیشنهاد می گردد برای حفظ سلامتی زنان مداخلات لازم جهت توسعه برنامه ورزشی منظم انجام گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    استادرحیمی، علیرضا، ضرغامی، نصرت اله، و صدیقی، علی. (1388). میزان لیپوپروتئین (آ) سرم و ارتباط آن با وضعیت و عادات تغذیه ای در زنان سنین باروری . مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، 31(3)، 7-12. SID. https://sid.ir/paper/47287/fa

    Vancouver: کپی

    استادرحیمی علیرضا، ضرغامی نصرت اله، صدیقی علی. میزان لیپوپروتئین (آ) سرم و ارتباط آن با وضعیت و عادات تغذیه ای در زنان سنین باروری . مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز[Internet]. 1388؛31(3):7-12. Available from: https://sid.ir/paper/47287/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا استادرحیمی، نصرت اله ضرغامی، و علی صدیقی، “میزان لیپوپروتئین (آ) سرم و ارتباط آن با وضعیت و عادات تغذیه ای در زنان سنین باروری ،” مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، vol. 31، no. 3، pp. 7–12، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/47287/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button