مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

741
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

197
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر رژیم غذایی غنی از کلسترول بر روی تعادل آنتی اکسیدان / پراکسیدان در خرگوش

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 42

چکیده

 زمینه و اهداف: رژیم غذائی غنی از کلسترول یک خطر بالقوه برای اختلالات متابولیکی است. نشان داده شده است که هیپرکلسترولمی با افزایش تولید گونه های اکسیژن فعال استرس اکسیداتیو را گسترش می دهد. لذا هدف از این مطالعه بررسی تعادل آنتی اکسیداتیو / پراکسیداتیو در خرگوش های دریافت کننده رژیم غذائی غنی از کلسترول در طی دو ماه می باشد.مواد و روش ها: برای این بررسی 16 خرگوش به صورت تصادفی به دو گروه آزمایشی و کنترل تقسیم شدند. گروه کنترل روزانه 100 گرم رژیم غذائی معمولی (Chow Diet) و گروه دوم 100 گرم رژیم غذائی حاوی دو درصد کلسترول دریافت کردند. در ابتدا, روز بیستم, چهلم و شصتم مطالعه از حیوانات نمونه خون اخذ و بعد از جدا کردن پلاسما تا زمان اندازه گیری های بیوشیمیایی در 76- درجه سانتی گراد نگهداری شدند. پروفایل چربی ها با روش آنزیمی در دستگاه اتوآنالایزور Aboat, میزان فعالیت آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز به روش اسپکتروفتومتری , مالون دی آلدئید به روش تیو باربیتوریک اسید و فعالیت پاراکسوناز 1 بروش شیمیایی تعیین مقدار گردیدند.یافته ها: در انتهای دوره مداخله , سطح پلاسمایی کلسترول (p=0.02), تری گلیسرید (p<0.001), LDL (p=0.041) افزایش معنی دار و HDL (p=0.036) کاهش معنی داری داشت. میزان فعالیت پاراکسوناز در طول دو ماه روند نزولی داشته و در انتهای مطالعه از 3.23 به 2.5 mm/min/ml کاهش یافته (p=0.001), بر عکس سطح پلاسمایی MDA با افزایش نزدیک به دو برابر افزایش قابل توجهی (از 6.77±0.91 به 14.5±3 نانو مول در میلی لیتر) را نشان می دهد (p=0.300). فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت سوپراکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز بر خلاف انتظار افزایش معنی داری (بترتیب p=0.001 و p<0.001) را داشته اند.نتیجه گیری: رژیم غذایی آتروژن با تغییر متابولیکی , پارامترهای لیپیدی و لیپو پروتئینی را تحت تاثیر قرار داده و با بهم زدن نسبت آنتی اکسیدانت / پراکسیداسیون موجب گسترش استرس اکسیداتیو و زمینه را برای بروز و پیشرفت آترواسکلروزیس فراهم می نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دربین، اکبر، پزشکیان، مسعود، افراسیابی راد، عباس، دولتخواه، همایون، وطن خواه، امیرمنصور، جوادی، لیلا، رشیدی، محمدرضا، و نوری، محمد. (1390). تاثیر رژیم غذایی غنی از کلسترول بر روی تعادل آنتی اکسیدان / پراکسیدان در خرگوش. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، 33(2)، 37-42. SID. https://sid.ir/paper/47409/fa

    Vancouver: کپی

    دربین اکبر، پزشکیان مسعود، افراسیابی راد عباس، دولتخواه همایون، وطن خواه امیرمنصور، جوادی لیلا، رشیدی محمدرضا، نوری محمد. تاثیر رژیم غذایی غنی از کلسترول بر روی تعادل آنتی اکسیدان / پراکسیدان در خرگوش. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز[Internet]. 1390؛33(2):37-42. Available from: https://sid.ir/paper/47409/fa

    IEEE: کپی

    اکبر دربین، مسعود پزشکیان، عباس افراسیابی راد، همایون دولتخواه، امیرمنصور وطن خواه، لیلا جوادی، محمدرضا رشیدی، و محمد نوری، “تاثیر رژیم غذایی غنی از کلسترول بر روی تعادل آنتی اکسیدان / پراکسیدان در خرگوش،” مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، vol. 33، no. 2، pp. 37–42، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/47409/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button