مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

813
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

676
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره الکلی زعفران (.Crocus sativus L) بر تغییرات شاخص های استرس اکسیداتیو در هیپوکامپ مدل های تجربی مالتیپل اسکلروزیس

صفحات

 صفحه شروع 40 | صفحه پایان 49

چکیده

 زمینه و اهداف: هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات عصاره الکلی زعفران بر تعدیل شاخص های استرس اکسیداتیو در هیپوکامپ مدل های تجربی MS می باشد. مواد و روش ها: القای MS با تزریق مستقیم سم اتیدیوم بروماید (0.01%) به ناحیه CA1 تشکیلات هیپوکامپی انجام گرفت. گروه های تیمار یک هفته پس از القای MS عصاره الکلی زعفران را به صورت ریزتزریق و به مدت 3 روز و با دو دوز 5mg/rat و 10mg/rat دریافت نمودند. در خاتمه, نمونه برداری از هیپوکامپ انجام گردید و شاخص های استرس اکسیداتیو مورد سنجش قرار گرفت. تجزیه و تحلیل آماری داده های به دست آمده با روش آنالیز واریانس یک طرفه و با آزمون تعقیبی Tukey انجام شد.یافته ها: تزریق داخل هیپوکامپی سم اتیدیوم بروماید تاثیری بر فعالیت آنزیم CAT نداشت؛ ولی به طور معنی داری موجب افزایش ظرفیت تام آنتی اکسیدانی ( (P<0.05و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی GPx و (P<0.05) SOD گردید. تزریق موضعی کوتاه مدت عصاره زعفران موجب تعدیل و کاهش قابل توجه ظرفیت تام آنتی اکسیدانی (P<0.01) و فعالیت آنزیم های GPx و (P<0.05) SOD به میزان نرمال گردید. فعالیت آنزیم CAT به دنبال ریزتزریق زعفران افزایش معنی داری را نشان داد (P<0.05).نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که تزریق موضعی سم اتیدیوم بروماید موجب افزایش تولید رادیکال های آزاد می گردد. افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی نشان دهنده فعال شدن سیستم دفاعی است. عصاره زعفران به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی احتمالا از طریق روبیدن گونه های بازفعال اکسیژن و پاکسازی محیط سلول ها از رادیکال های آزاد, سبب تعدیل شاخص های استرس اکسیداتیو می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    غفاری، شبنم، حاتمی، حمیرا، و دهقان، غلامرضا. (1394). اثر عصاره الکلی زعفران (.Crocus sativus L) بر تغییرات شاخص های استرس اکسیداتیو در هیپوکامپ مدل های تجربی مالتیپل اسکلروزیس. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، 37(1)، 40-49. SID. https://sid.ir/paper/47480/fa

    Vancouver: کپی

    غفاری شبنم، حاتمی حمیرا، دهقان غلامرضا. اثر عصاره الکلی زعفران (.Crocus sativus L) بر تغییرات شاخص های استرس اکسیداتیو در هیپوکامپ مدل های تجربی مالتیپل اسکلروزیس. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز[Internet]. 1394؛37(1):40-49. Available from: https://sid.ir/paper/47480/fa

    IEEE: کپی

    شبنم غفاری، حمیرا حاتمی، و غلامرضا دهقان، “اثر عصاره الکلی زعفران (.Crocus sativus L) بر تغییرات شاخص های استرس اکسیداتیو در هیپوکامپ مدل های تجربی مالتیپل اسکلروزیس،” مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، vol. 37، no. 1، pp. 40–49، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/47480/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button