مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,291
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

235
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط بین سطح سرمی لپتین و ترکیب بدن در زنان چاق و غیر چاق سالم

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 20

چکیده

 زمینه و اهداف: لپتین محصول ژن ob, هورمونی است که توسط آدیپوسیت ها ترشح شده و باعث کاهش دریافت غذا و افزایش مصرف انرژی می شود. در مدل های حیوانی چاقی می تواند, سبب کمبود لپتین و یا نقص عملکرد گیرنده های هیپوتالاموسی ایجاد شود. هدف از مطالعه حاضر تعیین همبستگی بین سطوح لپتین سرم و ترکیب بدن در زنان سالم غیر دیابتیک بود.روش بررسی: در این مطالعه تحلیلی 51 زن با وزن طبیعی (Body mass Inedx, BMI<25) بعنوان گروه شاهد و 50 زن (BMI³25) بعنوان گروه مورد انتخاب و سطوح لپتین ناشتا به روش الایزا اندازه گیری شد. نمایه توده بدن و ترکیب بدن (توده چربی, توده بدون چربی و درصد چربی بدن) تمام افراد تعیین و برای تعیین چاقی مرکزی از نسبت دور کمر به دور باسن استفاده شد.یافته ها: بر اساس نتایج حاصل از مطالعه غلظت لپتین در افراد چاق 17.5±0.81ng/ml و در افراد با وزن طبیعی 4.9±0.55 ng/ml بود (p<0.05). همبستگی معنی دار مستقیم بین توده چربی بدن BMI, (r=0.53) و لپتین (r=0.41) در افراد چاق و ارتباط معکوس بین توده بدون چربی و سطوح لپتین (r=-0.28) در گروه شاهد مشاهده شد. رابطه معنی داری بین (Waist to hip Ratio, WHR) و لپتین در گروه های مذکور یافت نشد.نتیجه گیری: یافته های مطالعه نشان داد که غلظت لپتین بواسطه افزایش بافت چربی افزایش یافته و توده چربی اصلی ترین تخمین زننده غلظت لپتین سرم می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    استادرحیمی، علیرضا، ضرغامی، نصرت اله، مرادی، طلا، و رف رف، مریم. (1386). ارتباط بین سطح سرمی لپتین و ترکیب بدن در زنان چاق و غیر چاق سالم. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، 29(2)، 15-20. SID. https://sid.ir/paper/47579/fa

    Vancouver: کپی

    استادرحیمی علیرضا، ضرغامی نصرت اله، مرادی طلا، رف رف مریم. ارتباط بین سطح سرمی لپتین و ترکیب بدن در زنان چاق و غیر چاق سالم. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز[Internet]. 1386؛29(2):15-20. Available from: https://sid.ir/paper/47579/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا استادرحیمی، نصرت اله ضرغامی، طلا مرادی، و مریم رف رف، “ارتباط بین سطح سرمی لپتین و ترکیب بدن در زنان چاق و غیر چاق سالم،” مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، vol. 29، no. 2، pp. 15–20، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/47579/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button