مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,253
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

717
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تجویز روی در بهبود حس چشایی بیماران همودیالیزی مزمن

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 82

چکیده

 زمینه و اهداف: کمبود روی به عنوان یکی از علل اختلال چشایی مطرح بوده و هدف این مطالعه بررسی اثر تجویز روی در بهبود حس چشایی در بیماران همودیالیزی مزمن است.روش بررسی: 65 همودیالیزی مزمن در دو گروه بطور متقاطع مطالعه شدند, گروه یک شامل 35 بیمار و گروه دو شامل 30 بیمار بودند. گروه اول دارونما و گروه دوم 100 میلی گرم عنصر روی در روز و به مدت دو ماه دریافت کردند. سپس مکمل و دارونما به مدت دو ماه قطع گردید و مطالعه دو ماه دیگر به صورت متقاطع ادامه یافت. برای ارزیابی حس چشایی چهار مزه اصلی از بیماران خواسته می شد طعم های غلظت های مختلف مورد آزمایش را تشخیص دهند. آستانه چشایی, میزان نمایه توده بدن و مقادیر سرمی روی نمونه های ناشتا و قبل از دیالیز در روزهای 0, 60, 120 و 180 تعیین گردید. همچنین یادآمد غذایی روز قبل از دیالیز در روزهای فوق ثبت و روی رژیم غذایی آنها برآورد گردید.یافته ها: روی سرم در حالت پایه در هر گروه کمتر از 80 میکروگرم در دسی لیتر بود و تجویز روی در هر گروه سبب افزایش معنی دار در سطح سرمی آن شد. آستانه حس چشایی برای چهار مزه اصلی در دوره دارونما بطور معنی داری افزایش یافت. همچنین تجویز روی در هر گروه باعث کاهش آستانه حس چشایی برای چهار طعم گردید که این کاهش بجز برای طعم شوری در گروه دو برای بقیه مزه ها معنی دار بود. میزان نمایه توده بدن در طی مطالعه تغییر معنی داری نشان نداد.نتیجه گیری: از این مطالعه چنین استنتاج می شود که در بیماران همودیالیزی مزمن: 1- در غیاب تجویز روی آستانه حس چشایی افزایش می یابد. 2- تجویز روی باعث بهبودی حس چشایی می گردد. 3- غلظت های پایین روی سرم با تجویز روی بهبود می یابد. 4- تجویز روی تاثیری در بهبود نمایه توده بدن بیماران ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ماذنی، محمد، ارگانی، حسن، رشتچی زاده، نادره، رهبانی نوبر، محمد، قربانی حق جو، امیر، مهدوی، رضا، و رحیمی اردبیلی، بابک. (1386). تاثیر تجویز روی در بهبود حس چشایی بیماران همودیالیزی مزمن. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، 29(1)، 77-82. SID. https://sid.ir/paper/47623/fa

    Vancouver: کپی

    ماذنی محمد، ارگانی حسن، رشتچی زاده نادره، رهبانی نوبر محمد، قربانی حق جو امیر، مهدوی رضا، رحیمی اردبیلی بابک. تاثیر تجویز روی در بهبود حس چشایی بیماران همودیالیزی مزمن. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز[Internet]. 1386؛29(1):77-82. Available from: https://sid.ir/paper/47623/fa

    IEEE: کپی

    محمد ماذنی، حسن ارگانی، نادره رشتچی زاده، محمد رهبانی نوبر، امیر قربانی حق جو، رضا مهدوی، و بابک رحیمی اردبیلی، “تاثیر تجویز روی در بهبود حس چشایی بیماران همودیالیزی مزمن،” مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، vol. 29، no. 1، pp. 77–82، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/47623/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button