مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

936
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

478
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر فسفر در میزان فسفاتاز اسیدی سلول های جوانه چشایی در پاپیلاهای زبان Rat

صفحات

 صفحه شروع 7 | صفحه پایان 11

چکیده

 سابقه و هدف: در جوانه های چشایی Rat سه نوع سلول حسی با تعداد کمی سلولهای بازال تشخیص داده شده اند, این سلولها در انواع I تیره,II  و III (روشن) وجود دارند. هدف از این تحقیق, بررسی اثر غلظتهای مختلف فسفات بر میزان فسفاتاز اسیدی سلولهای جوانه چشایی در پاپیلاهای زبان Rat بود.مواد و روشها: برای تعیین تاثیر فسفر در میزان فسفاتاز اسیدی سلولهای جوانه چشایی دوزهای 0.5, 1.5, 3 و 6 درصد و گروه کنترل (صفر درصد) نمک فسفات در آب آشامیدنی به مدت 30 روز به کار رفت. آنگاه کلیه موشها معدوم و زبان آنها جهت بررسی میکروسکوپی خارج گردید. تعداد دانه های سیاهرنگ داخل سیتوپلاسمی سلولها, که نشانگر رسوب سولفید سرب حاصل از واکنش بین فسفر و اسیدفسفاتاز در راژین رنگ آمیزی است, شمارش گردید. نتایج رنگ آمیزی گوموری و شمارش دانه ها, با روش غیر پارامتری آزمون کروسکال والیس و نیز آنالیز واریانس تجزیه و تحلیل آماری گردید.یافته ها: براساس مصرف نمک ها در آب آشامیدنی موشها, رابطه خطی بین غلظت نمک مصرفی و میزان فسفاتاز اسیدی مشاهده گردید. میانگین تعداد دانه های سیاهرنگ موجود در سلولهای چشایی در 5 گروه دوز فسفر غذایی اختلاف معنی داری داشت (P<0.0001).نتیجه گیری: رابطه مستقیمی بین غلظت نمک موجود در آب آشامیدنی با دانه های موجود در سلولهای جوانه های چشایی وجود دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رادفر، عسکری، حمزه، حمیده، حاجیان، کریم اله، و پورامیر، مهدی. (1383). تاثیر فسفر در میزان فسفاتاز اسیدی سلول های جوانه چشایی در پاپیلاهای زبان Rat. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، 6(4 (پی در پی 24))، 7-11. SID. https://sid.ir/paper/73829/fa

    Vancouver: کپی

    رادفر عسکری، حمزه حمیده، حاجیان کریم اله، پورامیر مهدی. تاثیر فسفر در میزان فسفاتاز اسیدی سلول های جوانه چشایی در پاپیلاهای زبان Rat. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل[Internet]. 1383؛6(4 (پی در پی 24)):7-11. Available from: https://sid.ir/paper/73829/fa

    IEEE: کپی

    عسکری رادفر، حمیده حمزه، کریم اله حاجیان، و مهدی پورامیر، “تاثیر فسفر در میزان فسفاتاز اسیدی سلول های جوانه چشایی در پاپیلاهای زبان Rat،” مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، vol. 6، no. 4 (پی در پی 24)، pp. 7–11، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/73829/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button