مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,913
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

931
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تهیة انسولین خوراکی

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 67

چکیده

 زمینه و اهداف : دارورسانی از راه خوراکی به صورت لیپوزوم به منظور محافظت و جلوگیری آن در مقابل اثرات تخریبی آنزیمهای گوارشی است تا بتواند در برابر شیره معده مقاومت کرده و پس از رسیدن به روده باریک از طریق اپی تلیوم آن جذب خون شود. روشهای مختلفی جهت تهیه لیپوزومها متداول می باشد که اصولا در مراکز درمانی توسط داروساز تهیه و بلافاصله توسط پزشک معالج مصرف می شود. آخرین روش که امروزه مورد توجه می باشد روش تغییر یافته موسسه Batelle انگلستان است.روش بررسی: بر اساس روش Batelle انگلستان, لیپوزومها که حاوی انسولین بوده و جدارشان توسط ماده ای بنام Aprotinine  در مقابل آنزیمها و شیره معده مقاوم شده بود تهیه گردیده و مقدار لازم از آن به خرگوشهای نر 1 الی 1.5 کیلوگرمی تجویز گردید, دو مورد خونگیری مستقیم از قلب برای اندازه گیری انسولین قبل و بعد از تجویز لیپوزوم انجام شد. جهت اطمینان از سلامت دستگاه گوارش و سرعت عبور آن, قسمت فوقانی دستگاه گوارش با سریو گرافی بررسی شد و بالاخره نتایج به دست آمده با یک گروه شاهد که لیپوزوم دریافت نکرده بودند مورد مقایسه قرار گرفت.یافته ها: 1) در حیوانات سالم میزان قند خون بعد از تجویز لیپوزومهای زرده تخم مرغ با 20 واحد انسولین بر هر کیلوگرم وزن بدن به صفر رسید که نشان دهنده طبیعی بودن آن بود. 2) در بعضی از حیوانات افزایش در سطح خون دیده شد که این افزایش به علت ترشح نوروترانسیمتر اپی نفرین, ترشح هورمون کورتیزول و ایجاد Negative Feeding  می باشد. بعد از پایین آمدن مواد فوق, کاهش قند خون دیده شد و این نشان دهنده شروع جذب انسولین از اپی تلیوم روده این حیوانات است.نتیجه گیری: نتایج حاصل از این پژوهش با یافته های دیگران تطابق کلی دارد و این امر نشانگر این است که می توان با محافظت انسولین به صورت لیپوزوم در مقابل شیره ها و آنزیمهای گوارشی از تخریب بسیار ظریف انسولین در محیط معده و روده جلوگیری نمود و نظر بر اینکه جنس جدار خارجی لیپوزومها همانند سلولهای اپی تلیال روده چربی می باشد بنابراین بر اساس پدیده فاگوسیتوز لیپوزومها در درون سلولهای اپی تلیوم روده وارد شده و سپس جذب می گردند. این امر سبب رتانسیون انسولین نیز می گردد و دورنمای بسیار خوبی را از معالجه بیماران دیابتیک از راه خوراکی نشان می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرید، جواد، و نامی، فیروزه. (1380). تهیة انسولین خوراکی. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، 35(52)، 61-67. SID. https://sid.ir/paper/47647/fa

    Vancouver: کپی

    فرید جواد، نامی فیروزه. تهیة انسولین خوراکی. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز[Internet]. 1380؛35(52):61-67. Available from: https://sid.ir/paper/47647/fa

    IEEE: کپی

    جواد فرید، و فیروزه نامی، “تهیة انسولین خوراکی،” مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، vol. 35، no. 52، pp. 61–67، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/47647/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button